|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 23:28 - 14/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Gençler tasarımcılar buluşuyor





Tasarımcılarla gençleri bir araya getirmeyi amaçlayan Genç Salı Tasarım Buluşmaları, Türkiye'de sofistike erkek giyimi dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Hatice Gökçe'yi ağırlıyor. 17 Ocak'ta gençlerle deneyimlerini paylaşacak olan Gökçe, malzeme ve form ilişkisi bağlamında deneyimlerini aktararak, kendisini en çok etkileyen tasarım ürünlerinden ve kendi tasarımlarından oluşan görsel örnekleri paylaşacak. LC Waikiki sponsorluğundaki etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. “Genç Salı Tasarım Buluşmaları” tasarım dünyasının bileşenlerine odaklanan tüm gençleri bir araya getirecek.



İki yaşlı kadının güldüren hikayesi





MOİ Sahne, kahkaha dolu bir oyunu daha tiyatroseverlerle buluşturuyor. Aziz Nesin'in kaleme aldığı ve Haldun Dormen'in yönettiği 'Hadi Öldürsene Canikom' yarın saat 20.30'da sahnelenecek. Oyunda Dilek Türker, Ayberk Attila, Tiraje Başaran rol alıyor. İnsan, sevgi ve paylaşım üzerine yazılan eserde, bir apartmanın zemin katında yaşayan dul ve yaşlı iki kadının trajikomik hikayesi anlatılıyor. 1970'lerde yazılmış eser, günümüz insanının yalnızlık ve sevgisizlik sorunu üzerine gülerken düşündürüyor. Oyunun biletleri MOİ Sahne gişesinden ve www.biletix.com'dan temin edilebiliyor.



Kosovalı sanatçılardan göçmen renkler





Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği kuruluşunun 50. yılında, Kosovalı altı ünlü ressamı bir araya getiriyor. Beşiktaş Belediyesi Kültür Merkezi'nde yarın açılacak Göçmen Renkler/Ngjyra Emigrantë” Sergisi'nde İsmet Bölükemini, Pesent Doğan, Daut Hamolar, Eşhref Qahili, Gültekin Serbest ve Fevzi Tüfekçi sergiye eserleriyle katılacak. Sergi, 22 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.



Çocuklar bu oyunla İstanbul'u tanıyacak





Berika Tiyatro&Dans'ın yeni yapımı “Oyunbazlar İstanbul'da Müzikli Çocuk Oyunu” çocuklar ile buluşmaya devam ediyor. Sezona rengarenk ve iddialı bir giriş yapan ve oynadığı salonlarda çocuklar ve aileleri tarafından ilgi gören oyun, çocuklara hayallerine inanmalarını ve onların peşinden gitmelerini teşvik ediyor. Animasyonları ve video görüntüleri ile güncel araçları da içinde barındıran oyun, sihirlerle süslenmiş bu serüvende hayal dünyasının kapılarını İstanbul'u bir oyun içinde tanıtarak aralatıyor. Oyun, 22 Ocak Pazar günü saat 13.00'da Toy İstanbul Maçka G-Mall'de



28 Ocak Cumartesi günü saat 12.00'da ise Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.



Türk Edebiyatı yine dopdolu





Türk Edebiyatı dergisi, bu sayıya Necati Kanter'in Kopuk adlı hikâyesiyle başlıyor. Onu Metin Çalışkan'ın hikâyesi takip ediyor: Anlamını Yitirmiş Kelimeler İstasyonu... Bu iki hikâyeyi iki de şiir takip ediyor. Bülend Tokgöz ve Muhammed Hüküm tarafından kaleme alınan şiirler, Beşiktaş'taki alçak saldırıyı merkeze alıyor. Dergide Funda Özsoy Erdoğan'ın, yeni yılın ilk günlerinde okurlarını yeni romanıyla buluşturan İskender Pala ile söyleşisi yer alıyor. Dergi, sayfalarının bir bölümünü Türk edebiyatının en cesur kalemlerinden olan Süleyman Nazif'e ayırıyor. İbrahim Şahin ise Aynadaki Tanpınar: Kendimle Baş Başa adlı yazısıyla bu sayıdaki yerini alıyor. Gülcan Tezcan, sinema yazarı, yönetmen ve eleştirmenlerin Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi ve film etrafında yürütülen tartışmalarla ilgili görüşleri dergi okurlarına sunuyor. Tezcan'ın görüşlerine başvurduğu isimler şunlar: Tuba Özden Deniz, Murat Pay, Yalçın Lüleci, Abdülhamit Güler, Serdar Arslan ve Yıldız Ramazanoğlu. Bu sayının son yazısı Selahaddin Khalilov'a ait: Tasavvuf ve Postmodernite Arasında: Cavid ve Nietzsche.



Feyhaman Duran'ı yakından tanıyın





Sabancı Holding'in katkıları ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle 1914 Kuşağı'nın önde gelen temsilcilerinden Feyhaman Duran'ın hayatı ve eserlerinin yer alacağı “Feyhaman Duran İki Dünya Arasında” isimli sergi, geçtiğimiz hafta sanatseverlerle buluştu. Duran'ın dünyasını aydınlatacak, sanatçıya ait en geniş seçkinin sunulacağı sergide; sanatçının Osmanlı İmparatorluğu'ndan Cumhuriyet'e geçiş döneminde hem geleneği hem de Batı sanatını içselleştirerek ortaya koyduğu bini aşkın eseri ve ressam eşi Güzin Duran'la beraber hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Beyazıt'taki evinden bazı bölümler; onun gündelik hayatını ve çalışma ortamını anlatan özel düzenlemeler eşliğinde sergileniyor. Sergi, 30 Temmuz'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.



Pazar konserleri kaçmaz





İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul'da Pazar Konserleri” başlığı altında sanatseverleri ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla buluşturuyor. Gündüz gerçekleşen konserlerin bu ayki ilk konuğu İclal Akkaplan olacak. Mardinli bir baba ile Sivaslı bir annenin çocuğu olan İclâl Akkaplan, İstanbul Belediye Konservatuvarı'na dört yıl devam etmiş. Her yöreyi okuyan sanatçı, özellikle Azerbaycan ve Kerkük yöresi türküleriyle yurt içi ve yurt dışında oldukça sevilip sayılıyor. Başta ABD olmak üzere, Fransa, Kıbrıs, Bahreyn, Suriye, Yugoslavya, Yunanistan, Azerbaycan, Almanya Danimarka ve daha birçok ülkede konser ve TV programları yapan Akkaplan bugün Ceal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzikseverlerle bulıuşacak.



'Sonsuzluk Ormanı'nda yaşam mücadelesi





Chris Sparling'in kaleme aldığı ve Gus Van Sant'ın yönettiği "The Sea of Trees-Sonsuzluk Ormanı" sinemaverlerle buluştu. İki adamın uçsuz bucaksız bir ormanda ölümden vazgeçecek yaşama bir kez daha bağlanmalarını konu edinen filmin konusu kısaca şöyle: Arthur Brennan, hayatında yaşadığı bir trajedi sonrası, Japonya'daki Fuji dağının derinliklerindeki gizemli bir ormana doğru yola çıkar. Girenin bir daha kolay kolay çıkamadığı, bir noktadan sonra geri dönüş işaretlerinin kaybolduğu bu orman, intihar etmek isteyen insanların da son durağıdır. Yaşamına dair derin acılar çeken Arthur, ormana girdikten kısa bir süre sonra burada yapayalnız olmadığını fark eder. Ormanda Takumi Nakamura isimli yolunu kaybetmiş bir adamla karşılaşır ve hayata sıkı sıkı tutunurlar.



#Şehir rehberi
#Tyatro
#Etkinlikler
7 yıl önce