|

Şehir rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 08:28 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Çocuklar arkadaşları için söyleyecek
Çocuklar arkadaşları için söyleyecek
Çocuklar arkadaşları için söyleyecek

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuk ve gençlerin hayatını müzikle değiştiren Barış için Müzik Vakfı’nın İstanbul, Bursa ve Adalar orkestralarını oluşturan 150 çocuk, 23 Nisan’da şarkılarını geniş kitlelere duyuracak. Venezuela’da aynı amaçla kurulan ve dünyaya yayılan El Sistema’nın müzisyenlerinden Félix Briceño yönetimindeki konserin sunuculuğunu ise Osmantan Erkır yapacak. Konserin geliri, daha çok çocuğun hayatının değişmesine olanak tanıyacak.

Kitap kurtları İzmir'de buluşuyor

Tüyap Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 22. İzmir Kitap Fuarı, 30 Nisan tarihine kadar Kültürpark (Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda) kitapseverlerle buluşuyor. Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen fuar, yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Aralarında Sinâ Akyol, Canan Tan, Murathan Mungan, İlber Ortaylı, Deniz Kavukçuoğlu, Ayşe Kulin, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Ahmet Telli, Muzaffer İzgü ve daha pek çok yazarın okuyucuyla buluşacağı fuarda imza günlerinin yanı sıra farklı etkinlikler de düzenleniyor.

40 Hadis sergisi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine Hattat Hüseyin Kutlu’nun öğrencilerinin yazdığı “40 Hadis Kitabı”nda yer alan eserler sergileniyor. Diyanet İşleri’nin “Kutlu Doğum Etkinlikleri”nin bu yılkı teması “El-emin”. Bu doğrultuda hazırlanan 40 Hadis kitabı da “el-emin; samimiyet ve güven” temalı hadislerden oluşuyor. 40 Hadis kitabının içeriğini Hattat Hüseyin Kutlu’dan icazetli hattatlar ve yine Kutlu’nun onayladığı müzehhibler gerçekleştirdi. Eser, 40 tane hadisten oluşuyor ve bu hadisler, 10 dilde tercümesi yapılarak basıldı. (Türkçe- Arapça- İngilizce- Almanca- Fransızca- Farsça- İspanyolca- Rusça- Japonca- Çince) 40 Hadis kitabı, 21 hattat tarafından yazıldı ve 18 müzehhib süslemelerini gerçekleştirdi. Hat grubu Hattat Hüseyin Kutlu, tezhib grubu da Marmara Ün. Yard. Doç. Dr. Şehnaz Özcan tarafından yönetildi. Tüm eserler klasik üslüpta hazırlandı.

Muhammed Ali'yi
yeniden tanıyın

Sybille Titeux tarafından kaleme alınan Muhammed Ali kitabı, Kara Karga Yayınları arasından okuyucuyla buluştu. Ali'nin güçlü ve zayıf yönlerinin özgün bir dille anlatıdığı kitabın önsözünde şu ifadelere yer veriliyor: "Sadece bir boksör değil, gelmiş geçmiş en ilham verici ikonlardan biri olan Muhammed Ali’yi dönemin tanıklıklarıyla anlatan bir grafik roman. Dünya boks şampiyonlarından Floyd Patterson, 'Ben sadece bir boksördüm, o ise tarih' diye anlatıyordu onu. Vietnam Savaşı’na gitmeyi reddeden bir vicdani retçi, tarih yazan bir barış elçisi, Malcolm X ve Martin Luther King ile birlikte siyahi direnişin sembolü olmuş bir savaşçıydı Muhammed Ali."

Minikler kitap şenliğinde buluşuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenleyeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali, bugün 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla gerçekleştirilecek. Dünya çocuklarının ülkemiz çocuklarıyla kardeşliğin en güzel örneklerini sergilediği festivalde bu yıl ‘’Bilim ve Çocuk’’ temasıyla zengin bir içerik minikleri bekliyor. Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki şenliğin en önemli ayağını ise bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Beyin Olimpiyatları oluşturuyor. Türk Beyin Takımı ve Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilciliği tarafından organize edilen Türkiye Beyin Olimpiyatları’nda Türkiye’nin dâhileri yarışacak.

Gençler kozlarını paylaşacak

League of Legends'ın, üniversite takımlarından oluşan e-spor ligine İstanbul Gençlik Festivali ev sahipliği yapacak. 300 takım arasından sıyrılarak beş ay boyunca mücadele eden dört finalist kupa için kıyasıya mücadele edecek. İstanbul'daki ilk üniversite ligi olma özelliğini taşıyan bu mücadele, e-spor heyecanını İstanbul Gençlik Festivali'ne taşıyarak bir ilke imza atacak. 4-7 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek festival için hazırlıklar başladı. Spor, sanat, kültür, teknoloji ve daha birçok alanda onlarca etkinliğin gerçekleşeceği festival bu yıl yaklaşık 300 bin genci ağırlayacak.

Balkan müziği İstanbul'a taşınıyor

Balkan Ateşi konseri, “sahne üstü ayakta konser” deneyimiyle 28 Nisan’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da müzikseverlerle buluşuyor. Fahrettin Yarkın'ın sanat yönetmenliğinde düzenlenecek Balkan Ateşi projesinde; Yarkın Ritm Grubu, Emir Kusturica filmleriyle Balkan Çingene Müziği’nin dünya çapındaki en önemli temsilcilerinden biri olmuş Koçani Orkestrası ve ünlü müzisyenlerle ortak projeler yapan Serkan Çağrı sahne alacak. Ardından Shantel & Bucovina Club Orkestar müzikseverlerle buluşacak.

Geleceğin dahileri yarışıyor

Taze Kitap, bugün tüm yazarlar ve ekibiyle birlikte Çocuk Bayramı'nı kutluyor. İstanbul'un çocuk kitapçılarından Kidsnook'ta gerçekleşecek bu kutlamada saat 11.00’den itibaren tüm yazarlar ve etkinlikler her yaştan okurla buluşacak. Ayrıca Taze Kitap’ın çizer ve tasarımcıları Irma Zmiric ve Büşra Çakmak da okurlar için rengarenk bir resim atölyesi gerçekleştirecek. Söyleşiden imza gününe, eğlenceli aktivitelerle sıkmadan öğreten atölyelere kadar dopdolu ve zengin bir program sizi bekliyor.

Ötenel sahnelere dönüyor

İstanbul Caz Festivali, Türk cazının en önemli isimlerinden Tuna Ötenel’i çok özel bir konserle, 26 Nisan Çarşamba akşamı Salon’da ağırlıyor. Geçirdiği talihsiz rahatsızlığın ardından yaklaşık 10 yıldır müzikten uzak kalan Tuna Ötenel, 26 Nisan akşamı, korneti ve piyanosuyla birlikte çok özlediği sahnede olacak. Saat 21.30’da başlayacak gecede, Tuna Ötenel sahnede dostları Sibel Köse, Hakan Behlil, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Murat Verdi, Can Kozlu, Şenova Ülker, Hasan Kocamaz ve Emin Fındıkoğlu ile unutulmaz caz yapıtları eşliğinde buluşacak.

Hem eğlenecek hem öğrenecekler

Axis İstanbul AVM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda keyifli bir etkinliğe imza atıyor. Dünyaca ünlü “Akıl Oyunları” sergisi 30 Nisan’a kadar çocuklarla buluşuyor. EuroScience Bilim Merkezi’ne ait olan Akıl Oyunları (Best of Phanomenta) etkileşimli ve interaktif sergi kapsamında kurulan düzeneklerle, merak edilen bazı fenomenlere bilimsel yollarla cevap bulunuyor. Ücretsiz ziyaret edilebilecek Akıl Oyunları Sergisi’nde birbirinden eğlenceli ve öğretici deneyler alanı AVM ziyaretçilerini kimi zaman düşündürecek kimi zaman hayrete düşürüyor.

Müziğin ritmine kapılın

AKS, Nisan ayının son haftasında da tiyatro ve müzik severlerin heyecanla beklediği oyunları ve dinletileri sanatseverler ile buluşturuyor. 27 Nisan Perşembe Günü; Kemal Başar’ın yönettiği ‘Camille’ oyunu tiyatro seveler ile AKS’ de buluşacak. 28 Nisan Cuma Günü de akustik müzik keyfi ‘Son Feci Bisiklet’ ile yaşanacak. 29 Nisan Cumartesi Günü ise çocuk misafirler eğlenceye kaldığı yerden devam edecek. Müzikal çocuk oyunu Grimm Kardeşlerin unutulmaz masalı ‘Bremen Mızıkacıları’ AKS’ de tekrar sevenleriyle buluşacak.

#Sergi
#Fuar
#Etkinlik
7 yıl önce