|

Şehit ailelerini yalnız bırakmayın

Vali eşlerine yemek veren Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan, şehit ailelerinin yalnız bırakılmamasını, yüklerine omuz verilmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 22:29 - 20/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, vali eşlerinden şehit ailelerine sahip çıkmalarını istedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Devlet Konukevi'nde, “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında vali eşlerine yemek verdi. Yemeğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Yemek öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan “Gönül Elçileri” filmi gösterildi. Emine Erdoğan, vali eşlerine hitabında, 2012'den bu yana Gönül Elçileri Projesi kapsamında buluştuklarını, valiler değiştikçe toplantının müdavimlerinin de değişebildiğini, ülkenin mayasına serpilmiş gönüllülük ruhunun ise hiç değişmediğini söyledi.



KADINLARI SELAMLIYORUM


Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini, 15 Temmuz gibi sancılı bir süreç yaşandığını, şehitler verildiğini, gazilerin yaralarının yeni yeni sarılmaya başlandığını ve yaşanan acının hala taze olduğunu anlatan Erdoğan, “Şahıslarımıza yapılan kötülükleri affedebiliriz ama milletimize yapılanı asla affedemeyiz. 15 Temmuz'da tankların karşısında cesurca duran kadınları selamlıyorum” dedi.



KORUYUCU AİLELER ARTMALI


Erdoğan, her konuda milletin her konuda olmak gerektiğin ifade eden Erdoğan, “Vali eşleri olarak bulunduğunuz illerde şehit ailelerini yalnız bırakmayın, yüklerine omuz verin. Bu tür ilişkileri tesis etmenin yolu ise muhabbetten geçer. Milletimizle aramızda bu muhabbet köprüsünü kurmalıyız. Bunun için ilk adımı atacak olan da bizler olmalıyız. Gönül elçileri olarak sizlerin gönül kapısı hep açık olmalı” diye konuştu. 2002 yılında yalnızca 515 çocuğun 500 koruyucu ailenin yanında bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: “Oysa şimdi 4 bin 856 çocuğumuz, 3 bin 994 koruyucu ailemizin yanında. Bundan sonra da kimsesiz çocuklarımıza kucak açma noktasında, bulunduğumuz illerdeki yüce gönüllü aileleri teşvik edelim. Bu proje kapsamında bir hedef koyalım, koruyucu ailelerimizin sayısını daha da artıralım.”


#Emine Erdoğan
#Gönül Elçileri Projesi
8 yıl önce