|

Şehit annesi yürekleri dağladı: Son bir defa koklamak isterdim

Kayseri'de dün izne çıkan askerleri taşıyan belediye otobüsüne yönelik terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Cihan'ın cenazesi memleketi Osmaniye'de toprağa verildi. Şehidin annesi Yasemin Cihan, "Son bir defa koklamak isterdim, şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü.

Yeni Şafak
17:30 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 17:35 - 18/12/2016 Pazar
IHA
Şehidin annesi Yasemin Cihan
Şehidin annesi Yasemin Cihan

Terhisine bir ay kala şehit olan Piyade Onbaşı Mustafa Cihan'ın (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, Adana'dan karayolu ile Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğitli köyüne getirildi.



Şehit annesi, babası ve kardeşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sakinleştirici yapılan anne Yasemin Cihan (42), bir süre ambulansta bekletildi. Şehit annesi, kendisini teskin edenlere, "Son bir defa koklamak isterdim, şehit oldu" dedi.



Baba Muhterem (45) ile 15 yaşındaki oğlu Osman Cihan'ın ise metanetli oldukları gözlendi. Taziye evinde sık sık tekbirler getirildi.


Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, köy ilkokulu bahçesindeki tören alanına götürüldü. Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da katıldı. Kaynak, şehidin babasına başsağlığı diledi. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.








#Mustafa Cihan
#Kayseri
#Yasemin Cihan
#Hasanbeyli
7 yıl önce