|

Şehit astsubay 20 gün önceki saldırıdan kurtulmuş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde göreve giderken şehit düşen Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun 20 gün önce de bombalı saldırıya maruz kaldığı, ancak yara almadan saldırıdan kurtulduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
16:59 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 1/10/2015 Perşembe
IHA

Silvan'da şehit düşen 2 askerden biri olan Malatyalı Tolga Topçuoğlu'nun (26) baba ocağında ağıtlar yükseliyor. Evli ve henüz 1 aylık bir bebeği olan Şehit Astsubay Topçuoğlu'nun babası Alaattin Topçuoğlu, oğlunun 20 gün önce de aynı yerde bombalı saldırıya maruz kaldığını söyledi.



İki araç halinde göreve giderken yola döşenen bombalı saldırıda yara almadan kurtulan oğlunun bugün şehit olduğunu gözü yaşlı olarak anlatan acılı baba Topçuoğlu, “Zaten şehit haberleri izledikçe ağlıyordum. Bilmedim ki benim de başıma gelecek” dedi. Oğlunun 3 ay önce İzmir'den Diyarbakır'ın Silvan ilçesine tayin olduğunu belirten baba Topçuoğlu, “Kaderinde varmış” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.



Koyunoğlu Mahallesi Serttaş Sokak'ta bulunan şehit evine Yeşilyurt Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ile askeri yetkililer de gelerek aileye taziyelerini iletti.



Acılı babaya taziyelerini ileten Vali Kamçı, “Allah mekanını cennet eylesin. Zaten şehitlik en büyük mertebe, Allah şefaatine sizleri de nail eylesin” dedi.



Şehit Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun cenazesinin yarın Cuma Namazından sonra düzenlenecek tören ile toprağa verileceği belirtildi.


#Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu
#silvan
#diyarbakır
#Alaattin Topçuoğlu
8 yıl önce
default-profile-img