|

Şehit babasının silahıyla nöbette

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Yanıkçukur köyünün ilk kadın güvenlik korucusu Ümmü Gülsüm Polat (26) yemin ederek vatan nöbetine başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 07:20 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Ümmü Gülsüm Polat
Ümmü Gülsüm Polat

Teröristlerle mücadele için nöbete çıkan genç kadın, “Vatan aşkı için korucu oldum. Her zaman göreve hazırım. Şehit babamın bıraktığı silahı devralarak vatanım için her zaman göreve hazırım” dedi.

5 KORUCU ŞEHİT OLMUŞTU

1992'de 5 güvenlik korucusunun şehit olduğu 60 haneli Yanıkçukur köyünde 38 güvenlik korucusunun bulunduğu köye ilk defa bir kadın korucu görevlendirildi. 2 bin 190 rakımlı Tendürek Dağı’nın en son köyü olan Yanıkçukur köyü, 1988 yılından beri terör örgütleri ile mücadele etmeyi sürdürüyor.

Bölgedeki zor şartlara rağmen çocukluğundan beri güvenlik korucusu olmayı hayal eden Ümmü Gülsüm Polat, yıllar sonra bu hayaline kavuştu.

VATAN AŞKI İÇİN

Vatanını, devletini, milletini ve bayrağını çok sevdiğini söyleyen Polat, köyde hem ev işlerini hem de koruculuğu birlikte yürüttüğünü anlattı. Kadınların koruculuk camiasında da olması gerektiğini vurgulayan Polat, vatanı için verilen her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu dile getirerek, “Vatan aşkı için korucu oldum” dedi.

Tereddüt etmeden bu mesleği seçtim

Babası Ahmet Polat ve 4 güvenlik korucusunun şehit olduğunu söyleyen Polat, “Tendürek Dağı’nın ortasında bulunan köyümüz zaman zaman büyük tehlikeler yaşıyor. Hiç tereddüt etmeden bu mesleği tercih ettim. Bu mesleğe girmeme yardımcı olan başta amcam olmak üzere, İl Jandarma Alay Komutanımıza, Diyadin İlçe Jandarma Komutanımıza, Ulukent Jandarma Karakolu komutanlarına çok teşekkür ediyorum. Benim bu şerefli mesleğe başlamama vesile oldular” diye konuştu.

#Ağrı
#Diyadin
#Şehit
7 yıl önce