|

Şehit bekçi faciayı önledi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde PKK saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın yavru kediyi beslerken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Ahmet Oktay Günak'ın babası acı olayı şöyle anlattı: "Oğlum 'Babacığım lojmandaki yavru kediye sütlü ekmek götüreceğim' dedi. Ben de 'götür oğlum' dedim. O sırada patlama oldu. Bir daha eve gelemedi."

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:24 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Babacığım kediye süt götüreceğim
Babacığım kediye süt götüreceğim

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın, lojmandaki yavru kediyi doyurmak isterken evden çıktığı sırada yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Baba Mustafa Günak (36), yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Terör saldırısının meydana geldiği Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'nde uzun süredir oturduğunu anlatan Günak, yaklaşık 12 yıldır katip olarak görev yaptığı ilçede çok samimi dostluklar kurduklarını söyledi. Üç çocuğundan en büyüğü olan Ahmet'in bir aydır sitedeki yavru kediyi beslediğini anlatan Günak, akşam yemeğinin hemen ardından oğlunun kediye mama vermek için evden çıktığını ifade etti.



PATLAMA OLDU OĞLUM BİR DAHA GELMEDİ


Zemin katta oturduklarını ve oğlunun apartman boşluğundayken meydana gelen patlamada şehit olduğunu kaydeden Günak, şöyle devam etti: “Oğlumun da yanımızda olduğu akşam yemeğini ailecek yedik. 'Babacığım lojmandaki yavru kediye sütlü ekmek götüreceğim' dedi. Ben de 'götür oğlum' dedim. Lojmanda bulunan ve aç olan bir kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken patlama oldu, bir daha eve gelemedi. Koridorda üstüne biraz taş falan yığılmıştı. Ben de koridora girerken ilk başta göremedim sonra ışıklar biraz aydınlanınca gördüm. Baktım ki oğlum şehit olmuştu. Lojmanın tam ortasındaydı. Benim oğlum şehit oldu. Vatanımız sağ olsun.”







POLİS VE BEKÇİLERİ ÇOK SEVERDİ


Günak, biri 6, diğeri 4 yaşında iki oğlu daha bulunduğunu ve patlamada ailenin diğer üyelerinde herhangi bir sorun oluşmadığını kaydetti. Herkesle kolayca iletişim kurabilen bir yapıda olan oğlunun mahalledekiler ve okul arkadaşları tarafından çok sevildiğini aktaran Günak, çocuğunun özellikle sitedeki polis ve bekçilerle samimiyeti bulunduğunu ve onları çok sevdiğini dile getirdi. Günak, “Oğlum dışarıda gezmeyi çok severdi. Sürekli polis ve bekçilerin yanına giderdi. Akşamları genelde onlarla sohbet ediyordu.” dedi.



AHMET CENNETLİK, ONLAR KENDİNİ DÜŞÜNSÜN


Daha sonra Ahmet Oktay Günak'ın ailesi, otopsisi tamamlanan çocuklarının cenazesini Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan aldı. Günak'ın çok sayıda yakınının geldiği Adli Tıp Kurumu önünde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakıldı. “Vatan sağolsun” diyerek sık sık haykıran anne 26 yaşındaki Mukkaddes Günak, “İki çocuğum daha var. Ben onları da şehit veririm. Gönülleri hoş olmasın. Ateş burama düştü. İnşallah onlara da ateş düşer. Oğlum cennetlik, onlar kendini düşünsün” diyerek gözyaşı döktü.







Başsavcının eşi de yaralı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Viranşehir'de bomba yüklü araçla meydana gelen terör saldırısına ilişkin, “Şu anda hastanelerimizde 2'si yoğun bakımda toplam 11 yaralımız mevcuttur. Yaralılarımızdan iki tanesi emniyet bekçimiz, biri başsavcımızın eşi hakime hanım. Diğer yaralılarımız da yine lojmanlarda oturan adliye lojmanlarının sakinleri.” dedi.



HASTANEDE ZİYARET


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Viranşehir'deki terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Üç bakan, patlama esnasında yaralanan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Alper İnanç'ın hakim olan eşi Hatice İnanç'la da görüştü. Hakim İnanç'ın, “Atlatabileceğimiz en hafif şekilde atlattık, hainler fırsat bulamayacak” sözleri üzerine Bakan Faruk Çelik, “Bu ülke için güzel hizmetleriniz şeref madalyası olacak. Bu şerefsizlere karşı.” karşılığını verdi. Heyet daha sonra hastaneden ayrıldı.







Ahmet'im cennetlik


Saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Oktay Günak'ın annesi Mukkaddes Günak, “İki çocuğum daha var. Ben onları da şehit veririm. Oğlum cennetlik, onlar kendini düşünsün” diyerek gözyaşı döktü.







Bekçi faciayı önledi


Teröristlerin saldırısında şehit olan emniyet bekçisi İbrahim Kete'nin büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı. PKK'lıların aracı lojmanlara park ettiğini fark eden Kete, durumdan şüphelenerek bölgeye gitti. Teröristlerin gören Kete, silahıyla araca müdahale etti. Bu sırada araç patlatıldı. PKK'lıların aracı park ettikten sonra kalabalık bir saate saldırı düzenlenmeyi planladığı tahmin ediliyor.



ŞEHİT OLSAM DA KORKMUYORUM


Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 2 çocuk babası 26 yaşındaki emniyet bekçisi İbrahim Kete'nin yakınlarına daha önce, “Şehit olsam da korkmuyorum” dediği belirtildi. Şehidin kuzeni Salih Kete (27), yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Şehit İbrahim'in eşinin 4 aylık hamile olduğunu anlatan Kete, “7 aylık bekçiydi yeni başladı işe. 2 çocuğu var eşi şu anda üçüncü çocuğuna 6 aylık hamile. Arkadaşlarıyla birlikte nöbet tuttuğu esnada patlama olmuş. Polis arkadaş onlara seslenmiş o esnada şehit olmuş. Daha önce köyde yaşıyordu, sınava girdi mülakata girdi ondan sonra işe alındı daha önce çiftçiydi” şeklinde konuştu.



26 kişi gözaltında


Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, terör saldırısının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin belirlendiğini, aralarında saldırıda kullanılan minibüsün sahibinin de bulunduğu 26 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 26 kişinin, Şanlıurfa ve Mardin'in Derik İlçesi'nde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındığı belirtildi.



1 ton bomba


Viranşehir'de 1'i çocuk 2 kişinin şehit olduğu bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının dehşet verici izleri, günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Onlarca apartmanın harabeye, otomobillerin ise hurdaya döndüğü saldırıyı yapan PKK'lı terörist ve teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon ise sürüyor. Yapılan ilk araştırmada plakası açıklanmayan saldırıda kullanılan aracın çalıntı olduğu belirlendi ve yine bomba imha uzmanlarının incelemesinde araçta 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalar ile güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullanıldığı saptandı.











#Şanlıurfa
#Viranşehir
#PKK
7 yıl önce