|

Şehit evindeki Türk bayrağının alındığı iddiası

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın, şehit er Doğan Acar'ın evindeki Türk bayrağının, Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nda kullanılmak üzere babasının oluruyla alındığını belirterek, "Bununla şehidimizin onurlandırılmasını istediğimizi, güreşçilerimizin bu bayrağın gölgesinde müsabakalara çıkmasının ayrı bir anlamlı olacağını konuştuk. Şehidin babası bundan onur duyacağını ifade etti" dedi.

Yeni Şafak
09:08 - 7/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:24 - 7/09/2015 Pazartesi
AA

Altın, yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terhis olduktan sonra bindiği askeri helikoptere teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen er Doğan Acar'ın evine asılan Türk bayrağının alındığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.



Doğan Acar'ın şehit düşmesinin ardından evine kendilerince 2 Türk bayrağının asıldığını anlatan Altın, olayın ardından şehidin babası Mehmet Acar'ın kendilerine teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söyledi. Altın, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Konuşma esnasında şehidin babası büyük bayrağı eve kaldırdıklarını söyledi. Biz de Bakanlığımıza bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Denizli'de bu yıl altıncısı düzenlenecek Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nda şehidimiz için astığımız bayrağı kullanmak istediğimizi şehidimizin babasına ilettik. Bununla şehidimizin onurlandırılmasını istediğimizi, güreşçilerimizin bu bayrağın gölgesinde müsabakalara çıkmasının ayrı bir anlamlı olacağını konuştuk. Şehidin babası bundan onur duyacağını ifade etti."



Bu görüşmenin sonrasında kendilerine teslim edilen bayrağın, Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'nın yapıldığı yetiştirme yurdu spor salonuna asıldığını kaydeden Altın, şampiyonanın ardından bayrağın şehidin babasına teslim edileceğini vurguladı.



"Asılı bir bayrak kesinlikle asıldığı yerden alınmamıştır. Evin önünden bir yetkilinin bayrağı alıp götürdüğü iddiaları doğru değildir. Şehitlerimizin yakınları bizim için kutsal emanettir" diyen Altın, kullanılan bayrağın ayrıca şehidin naaşında ailesine tevdi edilen bayrak olmadığını da bildirdi.



Altın, haberlerin ardından baba Mehmet Acar ile görüştüklerini, şehit babasının olayın tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu, üzgün olduğunu söylediğini kaydetti.

#Şehit piyade er Doğan Acar
#DENIZLI
#Şehidin evine asılan bayrak
9 yıl önce