|

Şehit hakimin ilk görev yeriydi

Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 29 yaşındaki hakim Onur Alan'ın şehadet haberi memleketi Ordu'da yaşayan ailesini hüzne boğdu. İlk görev yeri olan Ovacık ilçesine ataması yapılan Alan'ın 4 ay önce burada görevine başladığı öğrenildi.

Yeni Şafak
09:27 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:45 - 19/04/2017 Çarşamba
IHA
Şehit hakimin ilk görev yerinin Ovacık olduğu öğrenildi.
Şehit hakimin ilk görev yerinin Ovacık olduğu öğrenildi.

Tunceli’deki helikopter kazasında şehit olan Ordulu hakim Onur Alan’ın şehadet haberi Ordu’ya ulaştı.

Hakim Onur Alan’ın şehadet haberinin alınmasının ardından baba ocağına ve komşuları evlerin penceresine Türk bayrağı astı. Ailesinin tek oğlu olan ve göreve 4 ay önce başlayan hakim Onur Alan’ın bekar olduğu öğrenildi.

Şehit hakim Onur Alan’ın dedesi Mehmet Baş, torunu ile en son 20 gün önce Ordu’ya izine geldiğinde görüştüklerini belirtti.

Dede Mehmet Baş, "Gideceği zaman 'gitme' dedim. 'Dede tekrar geleceğim' dedi. Ne diyeyim ben şimdi?' dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Hakim Onur Alan’ın baba ocağına başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından baba Mahmut ve anne Fatma Alan, şehit oğullarının cenazesini karşılamak üzere uçakla Ankara'ya hareket etti.


  • 4 aylık hakimdi
  • Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan şehit hakim Onur Alan'ın, İzmir'de hakimlik stajını tamamladıktan sonra 8 Kasım 2016’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törende kura çektiği öğrenildi. Kura sonucu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) ilk görev yeri olan Tunceli'nin Ovacık ilçesine ataması yapılan Alan'ın burada görevine başladığı belirtildi. Alan'ın 4 ay önce görevine başladığı kaydedildi.

#Tunceli
#Onur Alan
#İzmir
7 yıl önce