|

Şehit isminin yanındaki HDP afişine tepki

Antalya'da "Şehit Mustafa Göktürk Caddesi" yazılı tabela, yakınındaki reklam panosuna HDP afişinin asılmasına tepki gösteren vatandaşlarca söküldü.

Yeni Şafak
21:00 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:28 - 29/10/2015 Perşembe
AA

Elazığ'da 16 Ekim 1996'da teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Mustafa Göktürk'ün babası Ahmet Göktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksu ilçesi, Güzelyurt Mahallesi'ndeki tabelanın yanındaki panoya, yaklaşık 3-4 gün önce üzerinde HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fotoğrafının bulunduğu ve "İnadına barış, inadına HDP" yazılı afiş asıldığını söyledi.





Afişin asıldığını duyunca Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'le görüştüğünü belirten şehidin babası, sorusuna "YSK'nın kararıyla buralar kurayla kiralanıyor. Elimizden gelen bir şey yok. Seçim yasağı başlayınca kaldırılacak" cevabını aldığını anlattı.



Şahin'in bu açıklamasından ikna olduğunu belirten Göktürk, "Başkanın da yapacağı bir şey olmadığını anladım. Afişten rahatsızdım ama yasalara saygımız olduğu için bir şey yapmadım. Ancak dün gece vatandaşlar geldi ve eylem yapacaklarını söylediler. Ben de 'Galeyana gelmek yok. Çocuğumun kemiklerini sızlatmayın' dedim. Tabelanın yanına gittik. Vatandaşlar tabelayı kesti. Ben de tabelayı alıp eve getirdim" dedi.





#hdp
#elazığ
#şehit
8 yıl önce