|

Şehit öğretmen Yılmaz'ın adı memleketindeki okula verildi

Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın, memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesinde adının verildiği okula, "Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi" tabelası asıldı.

Yeni Şafak
18:52 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 18:54 - 21/07/2017 Cuma
AA
PKK'lı teröristlerin şehit ettiği öğretmenin adı memleketinde okula verildi.
PKK'lı teröristlerin şehit ettiği öğretmenin adı memleketinde okula verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gümüşhane Valiliğince alınan karar doğrultusunda adı "Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak değiştirilen Torul Anadolu İmam Hatip Lisesinin tabelası yenilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güçlü Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan kararla şehit öğretmenin adının ölümsüzleştirildiğini söyledi.

Şehit öğretmenin atanmadan önce ilçedeki okulda ücretli öğretmenlik yaptığını anımsatan Yılmaz, "Öğretmenimizin adı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile ilelebet yaşayacak." dedi.

Okul Müdürü Özkan Demirci de Yılmaz'ın şehadet haberinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Şehit öğretmenin kız kardeşi Hayrünnisa Yılmaz'ın, şehidin isminin verildiği okuldan bu yıl mezun olduğunu ifade eden Demirci, "Kızımızın diplomasını, bakanlık onayının ardından 'Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi' adı ile yeniden düzenleyip kendisine vereceğiz. Bir Necmettingitti ama binlerce Necmettin bu okullarda okuyacak." diye konuştu.

#Necmettin Yılmaz
#Okul
7 yıl önce