|

Şehit polisin hamile eşinden ağlatan veda

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Mehmet Uyar'ın 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar üzerinde İngilizce "Merhaba anne" yazılı bebek resimli tişörtle törene katıldı.

Yeni Şafak
11:19 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:35 - 30/07/2015 Perşembe

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy da katıldı.




EŞİNİ "MERHABA ANNE" YAZILI TİŞÖRTLE UĞURLADI


Eşinin cenazesi ambulansla geçerken gözyaşlarına boğulan polis memuru Nedime Uyar, meslektaşlarının yardımı ile ayakta durabildi.



4 Aylık hamile olan ve törene üzerinde İngilizce "Hello Mommy" yazılı bebek resimli tişörtle katılan şehit polis memuru Mehmet Uyar'ın polis eşi Nedime Uyar, uzun süre tabuta bakarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve eşi Nedime Uyar'ı Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ve askeri komutanlar teselli etti.





Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü, şehit töreninde yaptığı açıklamada morallerini bozmadan hainlerle her türlü mücadeleye verdiklerini de söyledi.



Böğürücü, "Şuna da değinmek istiyorum dün akşam bazı sosyal medya ve haber sitelerinde görevim ile ilgili haberler çıktı. Görevimin başındayım, görev verildiği gibi alınır da. Moralimizi bozmaya, sinirlendirip hata yaptırmaya çalışılan bu tür haberler mücadelemizden, azmimizden hiç bir şey eksittirmeyecektir. İçinde bulunduğumuz dönem zor bir dönem. Biz burada dahili ve harici hainlerle savaşıyoruz. Bir tarafta hainliğin ve kalleşliğin sembolü olan bölücü terör örgütü, diğer tarafta insani ve devlet değerlerine adice saldıran maneviyatı ve morali bozmayı akıl ve çıkar zanneden zavallılar, devletin gücü hepinizle mücadele etmeye yetecektir" diye konuştu.





#şehit polis
#pkk saldırı
#terör saldırısı
#şehit mehmet uyar
#diyarbakır şehit
9 yıl önce