|

Şehit Yarbay'ın mirası sessiz sedasız oraya bağışlandı

Türkiye’nin ilk kadın jandarma komutanıyken Şırnak’ta şehit olan Yarbay Songül Yakut, geride bıraktığı Mehmetçik’e bir iyilik eliyle ulaştı. Yakut Ailesi, şehidin bankadaki parasını Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. Aile, reklam olmasın diye ne duyuru yaptı ne de fotoğraf çektirdi.

Yeni Şafak
07:33 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 07:47 - 6/10/2017 Cuma
Diğer
Kahraman Yarbay Songül Yakut
Kahraman Yarbay Songül Yakut
Jandarma tarihinde bir ilçeye komutan olarak atanan ilk kadın subay olan Yarbay
Songül Yakut
, 31 Mayıs’ta Şırnak Şenoba’da düşen helikopterde 12 askerle birlikte 41 yaşında şehit oldu. Balyoz Davası sürecinde FETÖ kumpasıyla binbaşı iken açığa alınan Songül Yakut, hukuk mücadelesiyle görevine dönmüş ve kendi isteğiyle ikinci kez Şırnak’a atanmıştı. Yarbay Songül, Malatya’nın Akçadağ ilçesi Ören köyünde büyüyen 5 kardeşin en küçüğüydü. Yakut ailesi, vefatından sonra bir banka hesabından çıkan parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

DUYURUSUZ, FOTOĞRAFSIZ BAĞIŞ

Aralarında Songül Yakut’un 20 yıl önceki komutanlarının da bulunduğu askerler ve vakıf yetkilileri, aileyi ziyaret ederek Mehmetçik adına teşekkür plaketi sundular. Şehit ailesi, Songül Yarbay’ın vatani görevini yapan er ve erbaşlara kol kanat geren duyarlılığından dolayı Mehmetçik Vakfı’nı tercih ettiklerini belirttiler. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Ailenin hassasiyeti nedeniyle bu ziyaretten görüntü alınmadı ve bağışın duyurusu yapılmadı.

  • 13 asker şehit olmuştu
  • Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba İlçesi’ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüş için yaptığı kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düşmüştü. Kazada, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da aralarında bulunduğu, 2’si pilot, biri teknisyen, 13 asker şehit olmuştu. Helikopterde bulunan askerlerin hepsi terör örgütüne büyük darbe vurulan Kato operasyonunun kahramanıydılar.
#Mehmetçik Vakfı
#Songül Yarbay
#Songül Yakut
7 yıl önce