|

Şehitler huzurunda iftar

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi önünde 2 bin kişinin katılımıyla iftar düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Hamurunda Çanakkale olan bir milleti kimse düşman yapamaz" dedi.

Yeni Şafak
23:58 - 19/06/2016 Pazar
Güncelleme: 21:14 - 19/06/2016 Pazar
IHA

Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitler Abidesi'nde, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. İftar yemeğine AK Parti Çanakkale Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Partili İstanbul ilçe belediye başkanları katıldı.



İftardan önce konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Atalarımızın huzurundayız. Milletimizin dirilişinin sahne olduğu Çanakkale'deyiz. Allah Çanakkale'yi bu anlamda zaferle tanıştıran atalarımıza Galiçya'da, Balkanlar'da, Rumeli'de, Bosna'da, Yemen'de, Kutül Amare'de canlarını bu millet için, bu coğrafya için feda eden isimleri bile kaybolmuş şehitlerimize Rabbim gani gani rahmet eylesin. Biz şunu çok iyi biliyoruz. AK Parti olarak davamızın, varlığımızın geleceğimizin tek ve tek yolu bu şehitliği anlamaktan geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli söyler. Bizim tek bir gayemiz var der. Vatana, millete bayrağa hizmet. Biz 21'inci yüzyılda o Akif'in dediği gibi 'Kimi Hindu, kimi Yamam, kimi bilmem ne bela' diyordu ya merhum Mehmet Akif. Şimdi de biz diyoruz ki herkesin şunu tekrar tekrar hatırlaması lazım. Kimi PKK'lı, kimi DHKP-C'li, kimi Paralelci siyasete bürünmüş hainler, bugün bu ülkeye millete ne yapılıyorsa, şu anda aynı şeyi yapmaya gayret ediyorlar. Onun için Ramazan uyanmamıza vesile olsun diyorum. Tekrar ayağa kalkmamıza vesile olsun diyorum. Ve yürekten inanıyorum ki, kuruluşunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşüremez. Hamurunda Çanakkale olan bir milleti kimse düşman yapamaz" dedi.



İl Başkanı Temurci'nin konuşmasının ardından program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programa katılan yaklaşık 2 bin kişi, Şehitler Abidesi'nin hemen önünde iftar yaptı. İftar duasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, "100 yıl önce bu topraklarda hemen yanımızda Yahya Çavuşlar, diğer dostlarımız, şehitlerimiz bedel ödediler. Seyit Onbaşı'lar bedel ödediler. Ama biz daha özgür bir ülkede yaşayalım diye. Daha gelişmiş bir ülkede yaşayalım diye bedel ödediler. Dünyada 7 düvele nasıl dik durulurmuş herkese gösterdiler" diye konuştu.



İftar programı dua sonrası karşılıklı hediye takdim töreni ve akşam namazının kılınmasının ardından sona erdi.

#Çanakkale
#Gelibolu
#İftar
#AK Parti
8 yıl önce
default-profile-img