|

Şehitlere son görev

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu, memleketi Eskişehir’de toprağa verildi. Şehit Uslu’nun Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine taraftarı olduğu Eskişehirspor’un siyah-kırmızılı atkısı bırakıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2016 Pazar
Güncelleme: 02:58 - 31/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu, memleketi Eskişehir'de toprağa verildi. Şehidin naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, askeri uçakla gece getirildiği Eskişehir'deki Asker Hastanesi morgundan alınarak, ambulansla Reşadiye Camisi'nin bahçesine taşındı.



ES-ES'İN ATKISIYLA UĞURLANDI


Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu'nun taraftarı olduğu Eskişehirspor'un siyah-kırmızılı atkısı, cami bahçesinde tabutun üzerine bırakıldı. 10 yaşındaki Enes Şahin isimli asker kıyafeti giymiş bir çocuk ise tabutun üzerine gül bırakıp, asker selamı verdi. Törene katılan kalabalık 'Kahrolsun PKK', 'Şahitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Vatan sana canım feda' sloganları attı.





GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ


Şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ve vatandaşların katılımıyla öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.



Yavrum göz bebeğim aslanım




İstanbul'da Rüzgar Çetin'in kullandığı otomobil ile polis aracının çarpışması sonucu şehit olan polis memuru 33 yaşındaki İsmet Fatih Alagöz, memleketi Çorum'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Polis memuru Alagöz'ün, tabutunun başında babası Ahmet Çetin Alagöz ve annesi 60 yaşındaki Ayşe Alagöz ile eşi 34 yaşındaki Özlem Alagöz gözyaşlarına boğuldu.





ACILI BABA POLİSE SARILIP ÖPTÜ


Kardeşi 24 yaşındaki Mustafa ve 23 yaşındaki Akif Alagöz de birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü. 61 yaşındaki baba Ahmet Alagöz, şehit oğlunun fotoğrafını taşıyan polisi de öperek “Yavrularım benim” diyerek sarıldı. Anne Ayşe Alagöz, “Yavrum benim, göz bebeğim, aslanım” diyerek oğlunun tabutuna sarılıp, fotoğrafını öptü. Eşi Özlem Alagöz'ü kadın polisler bir an olsun yalnız bırakmadı. Genç kadın güçlükle ayakta durabildi. Cenaze törenine şehidin 4 yaşında Metehan ile 2.5 yaşında Azra Su isimli çocukları getirilmedi.



Baba beni de al yanına




Diyarbakır'daki operasyonlarda ağır yaralanan ve hastanede şehit olan 36 yaşındaki Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç, memleketi Erzincan'da Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.





HIÇKIRIKLARA BOĞULDU




Meriç'in naaşının camiye getirilmesi sırasında şehidin babası Sait Mustafa, eşi Hülya, 13 yaşındaki oğlu Mert, 8 yaşındaki kızı Miray ve bazı yakınları tabutun başında gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin oğlu Mert'in, babasının tabutunun cenaze aracına konulmasının ardından “Baba beni de al yanına” diyerek hıçkırıklara boğulması, törene katılanları acıya boğdu. Şehidin eşi Hülya Meriç de cenaze arabasındaki eşininin tabutunu küçük kızları Miray ile birlikte okşayarak, son yolculuğuna uğurladı.





#Şırnak
#cizre şehit
#Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu
8 yıl önce