|

Şehitlere veda

Cizre'deki saldırıda şehit düşen polisler memleketlerinde toprağa verildi. Binlerce vatandaşın katıldığı törenlerde PKK'ya lanet yağdı. Ordu'da toprağa verilen şehit Harun Maytalman'ın eşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 28/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 11 polis memurlarından Harun Maytalman (27) Ordu'ya, Abdulhamit Kaya (43) Ardahan'a, Ferhat Bozkurt (22) Kırıkkale'ye, Osman Budak (23) Osmaniye'ye ve Tayfun Doğan (24) Kahramanmaraş'a gönderildi ve düzenlenen cenaze törenleriyle sonsuzluğa uğurlandu. Evli ve 1 çocuk babası 27 yaşındaki polis memuru Harun Maytalman'ın memleketi Ordu'nun Kabataş İlçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.



EŞİMİN ŞEHİTLİĞİ NAMUSUMDUR


Henüz 3 yıllık polis olan ve 2 yaşındaki oğlu Berkay'ın doğum gününde şehit düşen Maytalman için Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törende şehidin eşi 27 yaşındaki Neşe Maytalman, annesi 47 yaşındaki Sevgi ve babası 49 yaşındaki Cemal Maytalman, güçlükle ayakta durabildi. Şehit eşi Neşe Maytalman, "Şehitliğinin başım üstünde yeri var. Şehitliği namusumdur, ölene kadar taşıyacağım. Sabredeceğim, metanetli olacağım" dedi. Kılınan cenaze namazının ardından Maytalman'ın cenazesi toprağa defnedildi.





MİLLET ONLARA ÇOK DERS VERMİŞTİR


Cenaze töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,"Allah'ın izni ile bu millete diz çöktürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Hiç kimse tereddüt etmesin, bu topraklar kıyamete kadar Müslüman Türk milletinin toprağı olacaktır" dedi. Şehit polis memuru Ferhat Bozkurt ise, Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bu ülkenin bütünlüğüne, varlığına, bu milletin dirliğine kasteden alçaklar bilsinler ki tarih boyunca bu millet onlara çok ders vermiştir, yine de verecektir." dedi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ender Fatih Yılmaz da (26) Balıkesir'de toprağa verildi.



Vatan sağolsun


Eşinin yeni görev yeri Şırnak'a taşınma hazırlığı yaparken haberi aldığını anlatan Neşe Maytalman, "Ben de gidecektim, olayın olduğu gün Samsun'da evde halıları toplamıştım halıcıya götürmüştüm. Kapımda polisler gördüm haber vermeye gelmişler öyle


öğrendim. Vatan sağ olsun" diye konuştu.



#Cizre
#Bombalı saldırı
#Harun Maytalman
8 yıl önce