|

Şehitlere veda

Suriye'nin Bab ilçesinde DEAŞ'lı teröristlerle çatışırken yaralanan Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olan sözleşmeli er Mehmet Ünal'ın (22) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:07 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şehidin annesi Perihan Ünal, oğlunun tabutuna sarılıp fotoğrafını öperek, “Kuzum, kokusuna kurban olduğum oğlum, senin yerine Fazlı'yı salacağım. Düşmanlar çatlasın” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin, yılbaşı sonrasında evlilik hazırlığı yaptığı nişanlısı Özge Utku da asker kıyafeti giyerek törene katıldı ve nişanlısının fotoğrafını öptü. Şehit Ünal'ın cenazesi defnedilirken bir acı haber de Bitlis'e ulaştı. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında operasyon yürütülen Bab'da ağır yaralanan askerlerden Piyade Komando Uzman Çavuş Muhammed Bozarslan, tedavi gördüğü GATA'da şehit düştü. Bozarslan'ın şehadet haberi, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaşayan yakınlarına verildi, şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehidin amcası Şerif Bozarslan, “Biz şehit vermeye alışık bir aileyiz. Bu bizim ikinci şehidimiz. Bir Muhammed gider, binlerce Muhammed gelir” diye konuştu. Şehit Bozarslan'ın amcasının oğlu Alaattin Bozarslan'ın da vatani görevini yaparken 1998 yılında terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düştüğü öğrenildi.







Teşhis bitti


Bab'da teröristlerin bombalı saldırısı sonucu ilk gün şehit düşen 16 Mehmetçik arasında bulunan astsubaylar Furkan Yavaş (30) ile Okan Altıparmak'ın (24) cenazeleri ailelerinden alınan DNA örnekleriyle teşhis edildi. Teşhisin ardından şehitlerin naaşları, Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçakla şehit Yavaş'ın cenazesi İzmir'e, Altıparmak'ın naaşı ise Konya'ya götürüldü. Aynı saldırıda şehit düşen 14 Mehmetçiğin cenazeleri daha önce toprağa verilmişti.


#Şehitler
#Mehmet Ünal
7 yıl önce
default-profile-img