|

Şehitlerimizi uğurladık

Gazi Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateşle şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri ile Diyarbakır’da PKK’nın bombalı saldırısında şehit düşen Başçavuş İsmail Yavuz son yolculuğuna uğurlandı. Sivri için yapılan törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Çok arzu ederdim, Muhammet’in yerine şehit olmayı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 00:54 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Gazi Mahallesi'nde terör estiren gruba müdahale sırasında göğsünden vurularak şehit düşen polis memuru Muhammet Fatih Sivri (24) için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. İstanbul'daki törene katılan şehidin nişanlısı Pınar Özel cenaze boyunca gözyaşlarını tutamadı. 2 ay sonra düğün yapmayı planlayan Sivri'nin nişanlısı Pınar Özel, cenazenin araca bindirildiği sırada “Fatih'imin intikamını alın” diye ağıt yaktı.



SİLAH YILDIRMAYACAK


Duygusal anların yaşandığı vedada konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Çok arzu ederdim Muhammet'in yerine ben şehit olmayı” dedi. Altınok, 'Vatanımızın ve milletimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Hiçbir silah bizi yıldırmayacak. O hissiyatı, o hainlere ve o şerefsizlere yaşatmayacağız” diye konuştu. İstanbul'daki törenin ardından Ankara'ya, oradan da Kırıkkale'ye getirilen Sivri'nin naaşı, Kırıkkale Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.





MANİSA UĞURLADI


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un naaşı, memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde toprağa verildi. Yavuz'un cenazesi, Kabazlı Mahallesi'ndeki Hamidiye Camisi'ne getirildi. Burada eşinin tabutuna sarılan Birsen Yavuz ve 11 yaşındaki Mehmet Eren, bir süre gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, Kabazlı Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Ekonomi Bakanu Nihat Zeybekci de katıldı.



Erdoğan'dan başsağlığı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır, İstanbul ve Kilis'teki saldırılarda hayatını kaybeden asker ve polislerin ailelerine başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit yakınlarıyla telefonda görüştü.



Sadece baba diyebildi




Şehit İsmail Yavuz'un 11 yaşındaki oğlu Mehmet Eren, cenaze aracını gözyaşı dökerek karşılarken, yalnızca 'Baba' diyebildi.








#şehitler
#Muhammet Fatih Sivri
#İsmail Yavuz
9 yıl önce