|

Şehitlerimizi uğurladık

Şırnak Silopi’de teröristlerin bombalı tuzağında şehit düşen 3 polis memuru ile Hakkari’de şehit düşen Astsubay Erdem Ertan memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Ertan'ı Ankara'da devletin zirvesi uğurladı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:04 - 11/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Hakkari'nin Yüksekova'da PKK'nın saldırısında şehit olan Astsubay Erdem Ertan için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.


ŞEHİDİN EŞİ AYAKTA ZOR DURDU

Şehidin cenaze namazını Ankara Müftüsü Mefail Hızlı kıldırdı. Müftü Hızlı daha sonra hellallik isteyerek, şehit Erdem ve tüm şehitler için dua etti. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ertan'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığına götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenden ayrılmadan önce şehidin babası Mustafa Ertan'a başsağlığı diledi.


DAVUTOĞLU TÖRENDE AĞLADI

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu cenaze töreni boyunca şehidin eşi ve annesine destek oldu. Namaz sonrası cenazenin taşınması sırasında şehit eşi ile yürüyen Sare Davutoğlu'nun zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Bu arada şehidin hamile eşi Hacer Ertan, Sare Davutoğlu'ndan doğumunu kendisinin yaptırmasını istedi. Bunun üzerine Sare Davutoğlu, “Tabi, inşallah yaptırırım” karşılığını verdi. Öte yandan Şehit Erdem Ertan'ın ailesi dün taziye ziyaretlerine ev sahipliği yaptı. Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları ile BBP lideri Mustafa Destici, ailenin acısını paylaşarak taziye diledi.



Şehit olmaya
gidiyorum


PKK'lı teröristlerin, yola yerleştirdiği bombayı patlatması sonucu 15 yıllık polis memuru Hilmi Bardakçı, 1,5 yıldır görev yaptığı ilçede 2 meslektaşıyla birlikte şehit düştü. Önceki gece şehidin Adana'da merkez Yüreğir İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde 2 çocuğu ile oturan eşi Havva Bardakçı, acı haberi vermeye gelen polisler ile sağlık ekiplerini kapıda görünce, “Hayır söylemeyin. Duymak istemiyorum” diye ağıt yaktı. Şehit Bardakçı'nın görev yerine dönmeden önce ağabeyi İbrahim Bardakçı'ya “Ben şehit olmaya gidiyorum” dediği öğrenildi. Yakınlarının ve polis memurlarının teselli etmeye çalıştığı şehidin babası İsmet Yılmaz ise, “Söylenecek çok şey var ama ne diyeyim, vatan sağ olsun” dedi. Bardakçı'nın cenazesi Buruk Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.



Merak etmeyin
burada iyiyiz


Aynı saldırıda şehit düşen polis memuru Sabri Altınbaş ise Düzce'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin işçi emeklisi babası Zeki Altınbaş, taziyeleri kabul ederken gözyaşı döktü. Oğlunun 10 yıllık polis olduğunu belirten Zeki Altınbaş, şöyle konuştu: “Diyecek bir şey yok. Allah'ın bize takdiri. Mudurnu'da görevliydi, oradan Şırnak'a tayini çıktı. Her gün görüşüyorduk. O aramasa bile ben onu her gün arıyordum. Ama şehit düştüğü gün görüşemedik. Şırnak'ın tehlikeli olduğu ile alakalı hiçbir paylaşımda bulunmadı bizlerle. Tam tersine, 'Baba merak etme, biz iyiyiz' diyordu. 'Sizin tahmin ettiğiniz gibi değil. Olacaksa her yerde olur' diyordu.”



Ben sensiz ne yapacağım

Silopi'deki saldırıda 2 arkadaşı ile birlikte şehit düşen polis memuru Hasan Aslan'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Aslan için düzenlenen cenaze töreninde şehidin çocukları 5 yaşındaki Berfin ve 1,5 yaşındaki Baran ile eşi Selvi Aslan, Aslan'ın tişörtünü öpüp kokladı. Aslan'ın eşi Selvi Aslan, “Ben sensiz ne yapacağım. Kokun hala burada. Kırmızı kıyafetinle gönderdim seni. Daha bu sabah evine gelirsin diye bekledim. Bunu giyecektin” diyerek gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Aslan'ın naaşı Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Şehit babası Mehmet Aslan, Tuğgeneral Murat Soysal'a “Sakın bu ülkeyi bölmelerine izin vermeyin” dedi.




#Şırnak Silopi
#şehit
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce