|

Şehitlikteki rezaletin sorumlusu CHP’dir

Bakan Kurtulmuş, Çanakkale Şehitliği’nde içki içilmesine tepki göstererek, sorumluluğun CHP’ye ait olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “CHP’nin sorumluluklarına, tarihe ve ecdada sahip çıkmasını ve bu haddini bilmezlerden hesap sormasını bekliyoruz” dedi. Kurtulmuş, içki içenlerle ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 02:08 - 29/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Numan Kurtulmuş
Numan Kurtulmuş

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP tarafından Adalet Kurultayı’nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki kamp alanında alkol alınmasına, yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Kurtulmuş, CHP’nin, Gelibolu Yarımadası’nda “Adalet Kurultayı” gerçekleştirmek üzere bakanlığına başvurarak, Kocadere Kamp Alanı için izin talebinde bulunduğunu anımsattı. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış tarihi yarımadaya gerekli hassasiyetin ve saygının gösterilmesi şartıyla kurultayın yapılmasına izin verildiğini belirten Kurtulmuş, bu konudaki tüm sorumluluğun varılan yazılı mutabakat gereği CHP tarafından üstlenildiğini hatırlattı. Kurtulmuş, açıklamasında şunları kaydetti:

TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

“Ancak ne yazık ki şehitlerimize, bizim tekrar tekrar altını çizerek belirttiğimiz hassasiyet gösterilmemiş, alanda kendini bilmez şahıslarca alkol kullanılmış, taşkınlıklar yapılmış ve CHP verdiği taahhüdü yerine getiremediği gibi başta milletimiz olmak üzere birçok ulus için kutsal olan bir şehitliğe saygısızca davranılmasına göz yummuştur.

TARİHİMİZE HAKARET EDİLDİ

Aziz şehitlerimizin hatıralarının simgesi olan şehitliklerimizin bulunduğu bu

alanda içki içilmesi ve taşkınlıkların yapılması şehitlerimizin ruhunu muazzep kılmış, aziz milletimizi de derinden yaralamıştır. Yapılanlar düpedüz şehitlerimize saygısızlık, tarihimize hakaret ve milletimizin değerlerini aşağılamaktır.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Bu durumda, CHP yönetiminin taahhütlerine, sorumluluklarına, tarihe ve ecdada sahip çıkarak bu haddini bilmezlerden hesap sormasını ve bu şahıslar hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde milletin vicdanında bu rezillikle yer alacak ve hatırlanacaklardır. Ayrıca sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla arz ederim.” 



Çark ettiler

Şehitlere yapılan saygısızlığı önce yalanlamaya çalışan CHP, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından geri adım attı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Kurultayı’nın yapıldığı kamp alanında alkol kullanılmasıyla ilgili, “Kendini bilmez birkaç kişinin, Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırası ve Adalet Kurultayı’nın ruhuna tamamen aykırı bu davranışı kuşkusuz bin bir emek, güçlük ve fedakarlıkla kurultaya katılan binlerce vatandaşımızı ve bizleri derinden yaralamıştır” değerlendirmesinde bulundu. Tezcan, “Alkol aldığı tespit edilen bu üç kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır” dedi.


Adalet değil rezalet tablosu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “CHP toplantısında bir rezalete şahitlik ettik. Burada arkadaşlarımızın bize gönderdiği görüntülerde gördük ki vahim bir tablo var” dedi. Adalet Kurultayı’nın yapıldığı Kocadere Köyü kamp alanındaki görüntü ve fotoğrafların, mekanın manevi kimliğine saygısızlık olduğunu ifade eden Turan, “Şehitliğimiz, içinde cephanelikler, cepheler, camiler, hastaneler olan büyük bir alan” diye konuştu. Turan, orada Anzakların bile törenlerinde şehitlere, kendi ölülerine saygılarından dolayı içki içmediklerini belirterek, “Kimin ne içtiği bizim işimiz değil ama orası mekan hakkı olan bir yer, mekan hatırası olan bir yer. Seyit Çavuş’un, Yahya Çavuş’un, Mustafa Kemal’in gazi olduğu yer” ifadelerini kullandı.

İBRETLİK MANZARA

Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Turan, “Operasyonla başkan olan Kılıçdaroğlu’nun değişen siyaset tarzına baktığımızda adeta FETÖ’cülerin ayağına bastıktan sonra adalet, hukuk gibi kelimelerin hatırlanmış olmasını ibretle düşünüyorum. O fotoğraflar rezalet tablosudur. Bu alandan adalet değil artık rezalet çıkar” dedi.

Anonsla uyarı

CHP'nin düzenlediği sözde 'Adalet Kurultayı'nın yapıldığı alanda alkol ve benzeri maddelerin tüketilmemesi için anonslu uyarı yapıldı. Kocadere kamp alanında alkol alanların tespit edilmesi üzerine, alanda dün hoparlör bulunan bir araçla, anons yapmaya başlandı. CHP Genel Merkezi tarafından belirlenen Adalet Kurultayı temel kurallarının yer aldığı maddelerin duyurulduğu anonsta, şöyle denildi:

"Değerli Adalet Kurultayı katılımcıları kamp alanında alkol ve benzeri maddelerin kullanılması yasaktır. Adalet Kurultayı Çanakkale Savaşları'nın geçtiği bölgede yapılmaktır. Burada yapacağımız tüm faaliyetlerimiz aziz şehitlerimizin değerli hatıralarına yakışır hassasiyette olmalıdır." Bu duruma tepki gösteren bazı CHP'liler ise anonsa müdahale etti.

#Numan Kurtulmuş
#CHP
#Çanakkale
7 yıl önce