|

Şehitten yürek yakan mektup

15 Temmuz'da şehit edilen polis Muhammet Oğuz Kılınç’ın yıllar önce babasına yazdığı ve "Senin gibi polis olmak istiyorum" dediği mektup, cüzdanından çıktı. Babası polis memuru Zeki Kılınç, yazdığı cevap mektubunu şehit oğlunun kabri başında okudu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:16 - 10/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Muhammet Oğuz Kılınç ve Zeki 
Kılınç
Muhammet Oğuz Kılınç ve Zeki Kılınç

15 Temmuz'da Ankara Emniyet Müdürlüğünü izinli olduğu halde müdafaa etmeye giden Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Şehidin eşyalarını alan ve kendisi de polis olan baba Zeki Kılınç, oğlunun cüzdanı içinde yıllar önce kendisine yazılmış bir mektup buldu. Şehidin polis kolejinde olduğu dönemde yazdığı düşünülen mektupta, “Senin gibi olmak istiyorum. İyi bir polis olmak istiyorum. İşte babasının oğlu desinler istiyorum” diyen şehit Muhammet Oğuz, vatan sevgisini dile getirdi. Oğlunun kendisine yazdığı mektubu okuyan baba Zeki Kılınç, yıllar sonra vatanı için şehit olan oğluna cevap yazdı.





"KAN VERDİN CAN VERDİN ŞEHİT OLDUN"


Oğlunun yıllar önce kendisine yazdığı mektuba cevap yazan baba Zeki Kılınç, oğluna duyduğu özlemi “Senin yokluğuna asla alışamadık. Buna nasıl dayanacağız” şeklinde dile gitirdi. Baba Kılınç şehit oğluna yazdığı mektuba şöyle devam ett: “Bizler senden çok razıyız. Allah da senden razı olsun. Sen en mükemmel olanı yapıp, vatanın için, bayrağının inmemesi, ezanın susmaması için, son kalemizin düşmemesi için, Kur'an-ı Kerim'in okunmaya devam etmesi için can verdin, kan verdin şehit oldun. Başkomutanımızın emri ile sokağa çıktın. 'biz buradayız, darbeye hayır, demokrasiye evet' dedin. Mektubunun sonunda Allah'a emanet ol baba demiştin. Şimdi ben sana diyorum. Allah'a emanet ol oğlum. Cennette görüşmek üzere.”






#15 Temmuz
#Muhammet Oğuz Kılınç
8 yıl önce