|

Şehrin ortasında terörist tüneli

Sarıyer’de terör örgütü DHKP-C’nin sözde gençlik yapılanması adına faaliyet gösteren aralarında gençlik federasyonun da bulunduğu 3 binaya yönelik düzenlenen operasyonda gizli bir tünel bulundu. Ormana açılan ve 20 metre uzunluğunda olan tünelin kaçış amaçlı kullanıldığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:15 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
20 metre uzunluğunda olan tünel ormana açıldı
20 metre uzunluğunda olan tünel ormana açıldı

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik Sarıyer’de operasyon düzenledi. Örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla 3 binaya yönelik düzenlenen operasyonda binaların birinde gizli bir tünel bulundu.

Örgütün sözde gençlik yapılanması olan gençlik federasyonunun olduğu binaya helikopter desteğinde özel harekât ekipleriyle giren ekipler bir tünelle karşılaştı. 20 metre uzunluğunda olan ve doğalgaz borusuyla ormana açılan tünelin, örgüt militanlarınca binaya gizlice giriş çıkış yapmak ve olası polis baskınından kaçmak için kullanıldığı belirlendi.


DHKP-C’nin gizli tüneli iş makinalarıyla üzerine beton dökülerek kapatıldı. Düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda M.Ö. ve B.Ö. gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

#DHKP-C
#​İstanbul
#​Sarıyer
7 yıl önce