|

Sela ile bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde selalarla başlayan demokrasi nöbetleri dün gece okunan selalarla sona erdi. Son ana kadar 15 Temmuz ruhunun yaşandığı nöbetlerde, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 08:42 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Muş
Muş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde selalarla başlayan "demokrasi nöbetleri", 16 Temmuz gecesi okunan selalarla sona erdi. 2 gün boyunca meydanları dolduran vatandaşlar, 15 Temmuz ruhunu yeniden canlandırdı. Belediyeler tarafından meydanlarda kurulan alanlarda tutulan nöbetlerde, zaman zaman tekbir getirip şehitler için dua eden vatandaşlar, çalınan marşlara ve şarkılara da eşlik etti. "Demokrasi nöbeti" tutulan alanlara kurulan ekranlardan 15 Temmuz’da yaşananların görüntülerini izleyen vatandaşlar, meydanları "şehitler ölmez, vatan bölünmez" nidalarıyla inletti.

ŞEHİTLERE DUA EDİLDİ

İstanbul’da direnişin sembol mekanları olan Kısıklı, Saraçhane, Taksim, Çengelköy ve Kadıköy’de çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti"00.13’te okunan selalarla tamamlandı. Kısıklı’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin önünde tutulan nöbet, meydanı dolduran vatandaşların eşlik ettiği dualarla sona ererken, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan binlerce vatandaş da, şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyip, sık sık slogan attı.

ABİDEYE YOĞUN İLGİ

Ankara’daki demokrasi nöbetlerinin ilk adresi olan Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde de ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve bazı bakanlıklarca açılan 15 Temmuz temalı stantları ziyaret etti. Oluşturulan "15 Temmuz hatırası" alanlarında fotoğraf çektiren vatandaşlar, çalınan marşlar ve türküler eşliğinde nöbet tuttu. Vatandaşlar ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi’ne de yoğun ilgi gösterdi.

KAN VERDİLER

İzmir’deki demokrasi nöbeti ise Konak Meydanı’nda tutuldu. Konak Meydanı’ndaki etkinlikte, Kur’an-ı Kerim okundu, müzik dinletisi sunuldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla programa katılanlar marşlar söyledi, sloganlar attı. Demokrasi nöbeti Kur’an-ı Kerim okunması ve şehitler için yapılan dua ile sona erdi. Türk Kızılayı Konak Meydanı’nda gönüllülerden kan bağışı aldı. Meydanda kurulan çeşitli belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının stantlarından ikramlar dağıtıldı.


Şehitler çeşmesi
dualarla açıldı

Darbe girişimi sırasında kanlı çatışmaların yaşandığı ve 13 şehidin verildiği Çengelköy’de ise, 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi açıldı. Açılış töreninde çeşmenin yapıldığı alanda şehit olan 13 vatandaşın anısına 13 müezzin tarafından anı anda selalar okundu. Daha sonra çeşmeye 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve darbe girişiminde şehit olanların olduğu videolar yansıtılarak vatandaşlara izletildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yaptırdığı duayla 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi’nin açılışı yapıldı ve vatandaşlara gül şerbeti ikram edildi. Çeşmeden açılış günü gül şerbeti akarken, diğer günler su akacak.


Meydanları doldurdular

Batman'da, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılının ikinci gününde de vatandaşlar, demokrasi nöbeti için meydanları doldurdu. Demokrasi Meydan'ında Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftüsü Turgut Erhan, şehitler için dua etti. Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla "FETÖ'ye idam! Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#15 Temmuz
#Sela
7 yıl önce