|

Selalar aynı anda okunacak

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde gece saat 00.13’te tüm Türkiye’de camilerden eş zamanlı selalar okunacak. Türkiye genelindeki anma etkinliklerinde standart sağlanması için logodan gönder bayrağına, şapkadan tişörte tüm materyallerin ebadı ve yazı karakteri tek tek tespit edildi. Kurulacak sahne ve platformlarda ‘15 Temmuz Destanı’ yazacak.

Yeni Şafak
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:12 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Selalar aynı anda okunacak
​Selalar aynı anda okunacak

Cumhurbaşkanlığı’nın koordinesinde yapılacak 15 Temmuz Demokrasi ve Beraberlik Günü anmalarında kullanılacak materyaller belirlendi. Anmalarda standart sağlanması için logodan gönder bayrağına, şapkadan tişörte, rozetten blok nota kadar tüm materyallerin ebadı, kullanılacak renkler ve yazı karakterleri tek tek tespit edildi.

Ay yıldız içerisine 15 Temmuz 2016 yazılı olduğu görülen materyallarde kırmızı, beyaz, siyah ve turkuaz renkler öne çıktı. Yurdun dört bir yanında düzenlenecek anma etkinlikleri kapsamında kurulacak sahne ve platformlar da standart hale getirildi. Kurulacak tüm sahnelerde “15 Temmuz Destanı” yazısı yer alacak. Etkinlik alanlarında dev boyutlu led ekranlar da bulunacak. 15 Temmuz logolu tişörtler ve şapkalar da basıldı. Ayrıca 15 Temmuz logolu cep telefonu kapakları da hazırlandı. Anmalara katılan vatandaşlara logolu tişörtler ve şapkalar dağıtılacak.

Bunun yanı sıra 15 Temmuz afişleri de hazırlandı. Afişlerde başta İstanbul, Ankara ve Marmaris olmak üzere o gece Türkiye’nin dört bir yanındaki kahramanlık destanları anlatılıyor.

İstanbul Müftülüğü’nce, 14 Temmuz günü cuma namazı öncesi bütün şehitlerin ruhuna, “Kur’an-ı Kerim Ziyafet Programı” yapılacak ve program sonunda Türkiye genelinde okunan 100 bin hatmi şerifin duası yapılacak. 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece saat 00.13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’daki camilerden de eş zamanlı selalar okunacak.

#Cumhurbaşkanlığı
#15 Temmuz
7 yıl önce