|

Selimiye'ye titreşim önlemi

Zemini titreten tur otobüsleri, Selimiye Camii’ye yaklaşamayacak. Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında tarihi eserlere zarar veren unsurlardan olduğu düşünülen tur otobüslerinin zeminde oluşturduğu titreşim ve egzoz gazı kirliliği Edirne Belediyesi tarafından önlenecek.

Yeni Şafak
04:00 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 08:15 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Selmiye'ye titreşim önlemi
​Selmiye'ye titreşim önlemi

Selimiye çevresinin 360 derece düzenleneceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Tur otobüsleri tarihi eserlerin dibine kadar girip saatlerce orada kalmaz. Çünkü yarattığı titreşim vardır. Egzoz gazı kirliliği vardır.

Tarihi eserlere zarar veren unsurlar. Bizim de hedefimiz bütün bu çalışmalarla beraber Selimiye’ye en yakın noktalarda tur otobüsleri indi bindi için yerleri sağlayarak, hazırlayarak indiyi yaptıktan sonra otobüsün gelip turizm otogarında beklemesi kendi programlarına göre gelip tekrar bindi noktasından yolcuları alıp diğer noktalara götürmesi çalışması var” dedi. Gürkan, Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin bir yıl içinde biteceğini söyledi.

#Selimiye Camii
#Tarihi eser
7 yıl önce