|

Şemdinli şehidini 5 bin kişi uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli Tabur Komutanlığı'na bağlı üs bölgesine PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 23 yaşındaki İsmail Yüksel, memleketi Aksaray'ın Ağaçören İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak
15:13 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 12:14 - 12/06/2016 Pazar
DHA

Ağaçören Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Yüksel'in cenazesi dini ve askeri törenin yapılacağı Fatih Camii önüne getirildi. Şehit babası Ramazan Yüksel, oğlunun tabutunun başına gelip, fotoğrafını alıp sarılıp, öpüp, ağladı. Anne Bahriye Yüksel de kadın astsubayların yardımıyla tabutun başına gelip, sarılıp, gözyaşlarına hakim olamadı. Tören sırasında sinir krizi geçiren şehidin kız kardeşileri ve kadın yakınlarına hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Yüksel ile aynı timde görevli olan silah arkadaşlarıda törene katılıp, şehit babası ve annesinin eline öptü. Anne Bahriye Yüksel de, oğlunun silah arkadaşlarını sarılıp ağladı. Şehidin silah arkadaşları da, 'Bundan sonra bizde sizin evladınız'dedi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Yüksel'in cenazesi baba evine götürülerek helallik alındı. Daha sonrada ilçe mezarlığına defnedildi.



Törene, Vali Vekili Armağan Önal, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İL Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


#Terör operasyonları
#Şehit cenazesi
8 yıl önce