|

Şemdinli’de PKK oyunu

Terör örgütü PKK Şemdinli’de alçak bir oyun oynuyor. Son dönemde ilçede saldırıları arttıran örgütün amacı, dikkatleri Suriye’den ülke içine çekmek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 الأربعاء
Güncelleme: 23:03 - 30/08/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarından sınırdaki Şemdinli ilçesinin kırsal alanlarına sızarak saldırı gerçekleştiren teröristlerin, dikkatleri Suriye'den ülke içine çekmeyi amaçladıkları bildirildi. İlçede bir ay içinde teröristlerce gerçekleştirilen 35 saldırıda, 7 güvenlik görevlisi şehit oldu, bir vatandaş hayatını kaybetti, 17 güvenlik görevlisi ve biri çocuk 2 kişi yaralandı. Operasyonlarda 30 terörist etkisiz hale getirildi, 2'si yaralı, biri sağ 3 terörist yakalandı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi



BASKIYLA CAYDIRMAK İSTİYORLAR


Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırma Vakfı (SETA) Güvenlik Araştırmalar Direktörü Murat Yeşiltaş, son zamanlarda PKK'ya yönelik artan tepkiler nedeniyle örgütün bölge halkını caydırma amaçlı baskı uyguladığını söyledi. Yeşiltaş şunları söyledi: “Buradaki asıl amaç, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik harekatında dikkatleri içeriye yöneltmektir. İçeride oyalama taktiğiyle Suriye'nin Türkiye için ikinci planda kalması amaçlanıyor. İran ve Irak'a sınırı bulunan Hakkari ve Şemdinli bölgesi, teröristlerin sızma harekatının yoğun olduğu bir alan. Örgüt buralarda özellikle sansasyonel bir eylem gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Dikkatleri bombalı araçlarla yapılan eylemlere çekmeye çalışıyorlar. PKK'nın şu anda yaptığı tek şey, Türkiye'yi Suriye'den caydırmak.”



#PKK
#SETA
#Murat Yeşiltaş
٪d سنوات قبل