|

Şenlik başlasın!

Nevşehir’de, 26 ülkeden katılımla düzenlenen '39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği' kortej yürüyüşüyle başladı. Yüzlerce çocuk, yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:37 - 20/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Mehter takımının marşları eşliğinde başlayan yürüyüş, Diriliş Meydanı'na kadar devam etti.
Mehter takımının marşları eşliğinde başlayan yürüyüş, Diriliş Meydanı'na kadar devam etti.

Nevşehir’de, “Çocuklar Geleceğimizdir” temasıyla ve 26 ülkeden katılımla düzenlenen “39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği” kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı. Borsa Kavşağı’nda toplanan yerli ve yabancı yüzlerce çocuk, yöresel kıyafetleriyle ve ellerinde ülkelerine ait bayraklarla yürüyüşe katıldı. Yürüyüş, Diriliş Meydanı’na kadar devam etti. Burada, Nevşehirli öğrenciler ve aileleri tarafından karşılanan konuk ülkelerden çocuklar, otobüslerle Ankara’ya hareket etti.

BURADA ÇOK İYİ DOSTLUKLAR EDİNDİM

Etkinliklere Bosna Hersek’ten katılan Azur Çelikoviç (14), Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çelikoviç, “Beni konuk eden arkadaşımla güzel vakit geçiriyor, oyunlar oynuyoruz. Nevşehir çok güzel, burada çok iyi dostluklar edindim. Tekrar gelmek istiyorum” dedi.

Azerbaycan’dan Fatma Sıdıkova (11) da ülkesine döndüğünde arkadaşlarına Türkiye’yi ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunacağını kaydetti. Sıdıkova, “Beni ağırlayan aile, kendi ailem gibi oldu. Onları görmek için yine geleceğim. Ülkemdeki arkadaşlarıma buraya gelmelerini tavsiye edeceğim. Türkiye çok güzel” diye konuştu.

#Nevşehir
#23 Nisan
7 yıl önce