|

Şer kuşağına izin vermeyeceğiz

Türkiye’nin güneyinde, Suriye ve Irak hudutlarında bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Bu projeyi yapanları biliyoruz. Ama milletimiz rahat olsun. Bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsaade etmeyecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 02:24 - 15/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım: ​Şer kuşağına izin vermeyeceğiz
Başbakan Yıldırım: ​Şer kuşağına izin vermeyeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemizin güneyinde, Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Ama milletimiz rahat olsun. Bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsaade etmeyecek.” dedi. Yıldırım, AK Parti Yalova 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001’te hizmet aşkıyla yola çıktıklarını ve 16 yılı geride bıraktıklarını hatırlattı. Daha nice yıllarda millete hizmet vermeyi dileyen Yıldırım, AK Parti ile Türkiye’nin bambaşka bir Türkiye olduğunu ifade etti.

BÜTÜN TUZAKLAR BAŞARISIZ OLDU

Ülkede birlik, beraberlik, kardeşliğin daha da güçlendiğini, refahın arttığını vurgulayan Yıldırım, “Bir Türkiye’ye üç Türkiye kattık. Türkiye’nin bütün yolları açıldı, genişledi. Tabii biz bunları yaparken rahatsız olanlar da olmadı değil. İlk günden bu tarafa hiç boş durmadılar. AK Parti’ye karşı ne kumpaslar, ne tuzaklar kurmaya çalıştılar. Bunların hepsini sizler iyi hatırlıyorsunuz. Hamdolsun ki bütün bu tuzaklar, başarısız oldu, milletimizin AK Parti’ye verdiği destek sayesinde bütün zorlukların üstesinden geldik.” diye konuştu. Vesayet odaklarına, kumpasçılara karşı dimdik durduklarını, milletin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunduklarını anlatan Yıldırım, ak kadroların 16 yıldır millete hizmet için gece gündüz demeden çalıştığını ve çalışmaya da devam ettiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN 15 YILINDA İMZAMIZ VAR

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin geçmiş 15 yılında AK Parti’nin imzası var. AK Parti, bu 15 yıl içinde liderimiz, kurucu Genel Başkanımız, şimdiki Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde zorlukları aşa aşa bugünlere geldi. Evvelallah hatırlayın, 15 yıl içinde neler yaşadı bu ülke. Darbe girişimcileri, Balyoz’u, Ergenekon’u, e-muhtırası, Cumhurbaşkanlığı seçiminin engellenmesi, AK Parti’nin kapatılmaya çalışılması, 17-25 Aralık darbe girişimi, yargı darbe girişimi, Gezi olayları ve nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimi. Bütün bu kumpaslardan, bütün bu engellerden AK Parti, alnının akıyla çıkmayı bilmiştir. Evvelallah bunda da en büyük güvencemiz, en büyük kaynağımız milletimiz oldu, sizler oldunuz.”

HADDİNİ AŞANLAR OLUYOR

Binali Yıldırım, daha önceki açıklamalarında, “Düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı artıracağız” dediğini de hatırlatarak, şunları kaydetti: “Bunu da yapıyoruz Ama bazen haddini aşanlar oluyor. Ülkemizin itibarına, egemenlik haklarına saldırı nereden gelirse gelsin misliyle karşılığını bulur. Bugüne kadar ne dedik, ‘Diklenmeyeceğiz ama dik duracağız.’ Ülkemizin onurunu, ülkemizin itibarını korumak için gereken neyse yapacağız. Ülkemizin güneyinde Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz ama milletimiz rahat olsun, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsade etmeyecek.”

KILIÇDAROĞLU MİLLET BUNLARI YUTMAZ

Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir konuşmasında, “İdlib’e gitmek doğru bir karardır, onun için biz tezkereye de ‘evet’ dedik, destek olduk” dediğini belirterek, “Konuşmanın bir bölümünde, önceki söylediğini unutuyor, ‘İdlib’te eğer bir askerimiz şehit olursa bunun sorumlusu da Erdoğan’dır’ diyor. Yazık be kardeşim. Hem tezkereye ‘evet’ diyeceksin hem İdlib’e asker gitmesini destekleyeceksin, ondan sonra da asker üzerinden, şehitler üzerinden siyaset yapacaksın. Millet bunları yutmaz, dürüst olmak lazım. Özü sözü bir olan, gelecek vadeden, projeleriyle gelecek vadeden bir muhalefete Türkiye maalesef hasret kaldı. Onun için de AK Parti her seçimde rakibi olarak da yine kendisini buldu” dedi.

  • Başbakan askerlik anılarını tazeledi
  • Başbakan Yıldırım, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’na geçti. Tuğamiral Ayhan Gedik tarafından karşılanan Yıldırım’a öğrenciler çiçek verdi. Tören mangasını selamlayan Yıldırım, komutanlar ve askerlerle sohbet etti, askerlik anılarını tazeledii. Karamürselbey'in, Yıldırım’ın askerliğini yaptığı ilk birlik olduğu öğrenildi.

#Binali Yıldırım
#Suriye
#İdlib
#TSK
7 yıl önce