|

Seranın içindeki mezarlar ürkütüyor

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki bir sera içinde bulunan iki mezar, çalışanları ve görenleri şaşırtıyor. Önceden tarla olduğunu ve aile büyüklerinin vasiyetleri üzerine oraya gömüldüklerini söyleyen sera sahibi Emre Emirler, seracılık işine girdiklerinden sonra mezarları taşımadıklarını söyledi. Emirleri, bazı işçi ve müşterilerin korkup kaçtığını ifade etti.

Yeni Şafak
14:57 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:58 - 4/05/2016 Çarşamba
AA
Müşterilerin korktuğu mezara işçiler sabahları gelerek dua okuyorlar.
Müşterilerin korktuğu mezara işçiler sabahları gelerek dua okuyorlar.

Seranın sahibi Emre Emirler, yaptığı açıklamada, annesinin anneannesi Selime Dönmez ile eşi Aziz Sönmez'in yıllar önce ailelerine öldükten sonra kendilerine ait tarlaya defnedilmelerini vasiyet ettiklerini söyledi. Selime Dönmez'in 1974'te, Aziz Dönmez'in ise 1977'de yaşamlarını yitirdiklerini belirten Emirler, vasiyetleri üzerine Sönmez çiftinin tarlalarına defnedildiklerini anlattı. Yıllar sonrasında miras yoluyla tarlanın kendisine kaldığını ifade eden Emirler, şöyle devam etti:



"İlçede seracılık yaygınlaştı. Bunun üzerine tarlada seracılık yapmaya başladım. Mezarları seranın dışında bırakmayı ve başka yere taşımayı düşündük. Daha sonra rahatlarını hiç bozmamaya karar verdim. Üstlerini serayla kapattım. Mezarların bulunduğu alana ekim yapmıyorum. Onlar ebedi istirahatgahlarındayken biz de tarımla uğraşıyoruz"



'İşçiler korkup, kaçtı'


Emirler, seraya her geldiğinde mezarların başında dua ettiğini vurguladı. Seranın içindeki mezarların insanlara ilginç geldiğini dile getiren Emirler, "Bazı vatandaşlar geliyor ve fark ettiklerinde korkarak kaçıyorlar. Domates toplamak için işçi tutmuştuk. Toplarken mezarların başına geldiklerinde kaçmaya başladılar. Bir hayvan çıktığını sandım. Daha sonra durum anlaşılınca onlara korkmamaları gerektiğini söyledim" diye konuştu.



#Emre Emirler
#Seracılık
#Eskişehir
#Mihalgazi
8 yıl önce