|

Şerife Cesur Hastanesi

Acil servise çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak giren Şerife Cesur'un adı, düzenlenen törenle hastaneye verildi. Müezzinoğlu, "Şerife anamızın mesajlarını hastanelerimize afiş olarak dağıtacağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:27 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde muayene için gittiği hastanede, acil servise çamurlu olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkararak giren 84 yaşındaki Şerife Cesur'un adı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle hastaneye verildi. Yeşilyazı köyünde yaşayan Şerife Cesur'u ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, bir sağlık mensubu olarak Cesur'a teşekkür etti ve şöyle konuştu: “Bugün itibarıyla Şerife anamızın bütün mesajlarını, Türkiye genelindeki bütün hastanelerimize afiş olarak dağıtacağız. Bütün polikliniklerimizde, onun mesajını, hem hekimlerimize hem hastalarımıza hem insanlarımıza Türkiye geneline yaymak istiyoruz"



YAŞATMAK İSTEDİĞİMİZ ONUN VESİLE OLDUĞU DEĞERLERDİR


Köydeki ziyaretin ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler, İlçe Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törene katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Şerife Cesur'a tekrar teşekkür etti ve şöyle konuştu: “Medeniyet değerlerimiz adına aldığımız bu güzel örnekleri yaşayabilmeyi, yaşatabilmeyi de Rabbim bizlere nasip etsin. Bu değerlerin Türkiye'ye mal olması adına Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesi'ne Şerife Cesur anamızın adını vererek yaşatacağız. Yaşatmak istediğimiz, onun vesile olduğu değerlerdir. Bu değerlere sahip çıktığımız sürece büyük millet olarak yarınlarda büyük hayallerin peşinde koşmaya devam edeceğiz."



İMANİ DEĞERİMİZİN GÜÇLÜ BİR MESAJI


Müezzinoğlu törendeki konuşmasına şunları da ifade etti: “Gördüğü temiz ortam vesilesiyle kendi evine girerken yaptığı hareketi hastanemize girerken yaptı. Esasında onun ölçeğinde baktığımızda olağan dışı bir hareket yapmadı. Günlük yaşamında olan ve işin tabiatında olması gerekeni yaptı. Bu milletin medeniyet değerlerinin gereğini ve temsilciliğini yaptı. Verdiği mesajın anlamı büyük ve derin çünkü biz bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizim medeniyetimiz, inanç değerlerimiz 'Temizlik imandandır' der. Dolayısıyla imani bir değerimizin güçlü bir mesajını bir arkadaşımız ve medyanın hassasiyetiyle görmüş olduk. Medyamıza da teşekkür ediyorum"


#Şerife Cesur
#Mehmet Müezzinoğlu
8 yıl önce
default-profile-img