|

Muş'ta çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Muş'ta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucu, 100 adet kaleşnikof marka tüfeğe ait mermi, bir kaleşnikof marka tüfek ve bu tüfeğe ait 16 adet şarjör, 7,65 milimetre çapında tabanca ve bu silaha ait 7 adet mermi ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Yeni Şafak
20:46 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:34 - 4/06/2015 Perşembe
AA

Muş'ta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 ayrı adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.



Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince dün akşam saatlerinde yapılan rutin yol kontrolleri sırasında "dur" ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, merkeze bağlı Güzeltepe köyü yakınlarında durduruldu.



Otomobilde yapılan aramada sürücü koltuğu altına poşet içerisine gizlenmiş 100 adet kaleşnikof mermisi ve boş şarjör bulundu.



Olayla ilgili gözaltına alınan M.Ş.A'nın Güzeltepe köyündeki ikameti ile aynı köydeki 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir adet kaleşnikof marka tüfek, 16 adet şarjör, bir adet markası belli olmayan 7,65 milimetre çapında tabanca, 7 mermi ile örgütsel dokümanlar ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi.



Operasyonda, M.Ş.A'nın yanı sıra A.A., B.A., D.A., S.A. ve N.A. isimli şahıslar gözaltına alındı.



2 KİŞİ TUTUKLANDI


Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 ayrı adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirilmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin rutin yol kontrolleri sırasında "dur" ihtarına uymayarak kaçan bir otomobilde 100 kaleşnikof mermisi ve boş şarjör bulunması üzerine Güzeltepe köyü'nde 3 ayrı adreste düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirilmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan M.Ş.A., A.A., B.A., D.A., S.A. ve N.A. isimli şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.



Şüphelilerden M.Ş.A. ve N.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevine kondu.



Diğer şüpheliler A.A., B.A., D.A. ve S.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



#Muş
#terör operasyonu
#kaleşnikof
#mermi
#silah
9 yıl önce