|

Şiddete teslim olmayız

MKYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Meclis çalışmalarının şiddet kullanarak kilitlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:59 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. 2 saat 40 dakika süren MKYK'da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan paralel yapı ile mücadele kapsamında kapsamlı bir sunum yaptı. Aynı zamanda İçişleri Bakanı Efkan Ala da terörle mücadele raporunu MKYK'ya sundu. Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'lilerin dokunulmazlık teklifinin görüşülmesi sırasında Meclis'te şiddet uygulamasına da değindi.



DOKUNULMAZLIKTA TIKANMA OLMAYACAK


Çelik gündeme ilişkin ana hatlarıyla şunları söyledi: "Anayasa Komisyonu'nda sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürünmesinden milletvekillerimizin darp edilmesine kadar bir tablo ortaya çıktı. Kuşkusuz bu tabloyu ortaya çıkaranları, bu tabloya imza atanları şiddetle kınıyoruz. Burada bir kere daha gözüküyor ki söyleyecek sözü olmayanlar, orada bir kere daha bu şiddete başvurmuş gözüküyorlar. Ama her halükarda, geçmişte olduğu gibi AK Parti bu komisyonları çalıştıracak, Meclis'in herhangi bir şekilde kilitlenmesine, komisyonların ve Genel Kurul'un kilitlenmesine müsaade etmeyecek. Fiziksel şiddetle engellenmesine teslim olmayız. Tıkanma olmayacak.



Bazen bazı uyarılar yapılıyor, 'Türkiye'de iç savaş var, iç savaş ortamı sona ersin' vs. gibisinden. Maalesef bazıları bunu Meclis'te bile telaffuz edebiliyor. Türkiye'de bir iç savaş yok.



MEŞRU MÜCADELE


Türkiye'de meşru güçlerin, milletten yetki almış hükümetin verdiği emirle güvenlik güçlerinin yürüttüğü, terör örgütüne karşı, gayriinsani şekilde davranan bir yapıya karşı meşru mücadelesi vardır"


Çelik ayrıca yeni Anayasa'nın temel haklar bölümümün yazımının bitme üzere olduğunu belirtti.



#Ömer Çelik
#Ahmet Davutoğlu
#HDP
8 yıl önce