|

Şifre saat 18:00

FETÖ’nün, TRT’de kadrolaşmak için saat 18.00 şifresini kullandığı ortaya çıktı. Örgüt, kendi elemanlarının özgeçmişlerini, 18.00'den sonra toplamış!

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:42 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
TSK, Emniyet ve devletin kritik kurumlarına sızan FETÖ’nün, TRT’ye kendi elemanlarını yerleştirmek için yaptıkları deşifre oldu.
TSK, Emniyet ve devletin kritik kurumlarına sızan FETÖ’nün, TRT’ye kendi elemanlarını yerleştirmek için yaptıkları deşifre oldu.

TSK, Emniyet ve devletin kritik kurumlarına sızan FETÖ’nün, TRT’ye kendi elemanlarını yerleştirmek için yaptıkları deşifre oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularını çalan FETÖ’nün TRT’de kadrolaşma sürecinde izlediği taktikler gün yüzüne çıktı. KPSS’de yüksek puan alan adaylardan mülakattan önce özgeçmişleri istenirken bu aşamada FETÖ devreye girdi. Örgüt üyelerine mesai bitimi olan 18.00 sonrası özgeçmiş bıraktırıldığı ve örgüt üyelerinden birinin özgeçmişleri almak için görevlendirildiği belirlendi.

ÖZGEÇMİŞLER AYRILDI

FETÖ’nün, bu şekilde özgeçmişleri mesai öncesi ve sonrası diye iki gruba ayırdığı ortaya çıktı. Daha sonra FETÖ’nün TRT imamları mülakatta devreye girerek mesai saatleri içinde gelen özgeçmiş sahiplerini doğrudan elerken mesai dışında gelen özgeçmişe sahip örgüt üyelerini kadrolara yerleştirdi.

897’Sİ BYLOCKCU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün 2008 yılından itibaren TRT’ye sızdığı anlatıldı. Darbe girişimine kadar TRT’de çalışan 7 bin 203 personel mercek altına alınırken bunlardan 897’sinin ByLock kullandığı, örgüt derneklerine üye olduğu ya da örgütle bağlantısı olan şirketlerle irtibatı bulunduğu tespit edildi.

#FETÖ
#TRT
6 yıl önce