|

Baykan Kaymakamı'na suikast planlayan teröristler öldürüldü

Siirt'te Baykan ilçesinde düzenlenen hava harekatında 3 terörist öldürüldü. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e yönelik suikast girişimi ile Jandarma Astsubay Yakup Akdağ'ın şehit edilmesi olayının planlayıcısı ve faili oldukları değerlendiriliyor.

Yeni Şafak
09:26 - 11/08/2017 الجمعة
Güncelleme: 16:40 - 11/08/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Siirt'te düzenlenen hava harekatında 3 terörist etkisiz hale getirildi.
Siirt'te düzenlenen hava harekatında 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan istihbarat faaliyeti ve müşterek operasyon sonucunda Siirt'in Baykan ilçesi Çevrimtepe köyü kırsalında 3 teröristin hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Olay yerinde arazi arama ve tarama faaliyetlerinde, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet tabanca, bir adet el bombası, 5 adet örgütsel doküman, 2 adet örgüt mensuplarına ait sırt çantası, 2 adet hücum yeleği, 2 adet şemsiye ve bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

  • Etkisiz hale getirilen teröristlerin 07 Temmuz'da Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e yapılan suikast girişimi ile 24 Temmuz'da Baykan İlçesi Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Yakup Akdağ'ın şehit edilmesi olayının planlayıcı ve faili olduklarının değerlendirildiği belirtildi.

Teröristlerden bir Siirt Belediyesinde çalışmış

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Baykan ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen 3 PKK'lı teröristten birinin daha önce Siirt Belediyesinde çalıştığının belirlendiğini söyledi.

Vali Atik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ile valilikte düzenlediği basın toplantısında 7 Temmuz'da Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e suikast girişiminde bulunulduğunu anımsattı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında gece düzenlenen operasyonda olayın failleri olduğu değerlendirilen 3 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydeden Atik, teröristlerin kaymakama yönelik saldırının yanı sıra 24 Temmuz'da Astsubay Yakup Akdağ'ın şehit edildiği saldırının planlayıcısı ve failleri olduğunun da değerlendirildiğini söyledi.

"Net olarak gördük"

Devlete kalkan ellerin kırılacağını vurgulayan Atik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bırakın devlete kalkan eli, devlete yan bakanın sonunun ne olduğunu hep beraber gördük. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birisi görevlendirme yapıldıktan sonra Siirt Belediyesindeki işine son verilen bir personel. Siirt Belediyesinde teröristlerin istihdam edildiğini hep birlikte bu son olayda gördük.

Bu noktada görevlendirme yapılan arkadaşımızın ve emniyet birimlerimizin istihbari çalışmalarının ne kadar doğru olduğunu hepimiz net olarak gördük."

#Siirt
#Baykan
٪d سنوات قبل