|

Sıkıştık nefes alamıyoruz

Eren Bülbül'ü şehit eden PKK'lı Mustafa Tolucan, örgütün Karadeniz'deki durumunu gözler önüne serdi. PKK’lı Tolucan, ifadesinde “Bölgede sıkışmış durumdayız. 3 aydır nefes alamıyoruz. Her yerde zırhlılar ve asker var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:53 - 28/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
‘Aram’ kod adlı Mustafa Tolucan’ın, Trabzon'da Astsubay Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu saldırıya katıldığı öğrenilmişti.
‘Aram’ kod adlı Mustafa Tolucan’ın, Trabzon'da Astsubay Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu saldırıya katıldığı öğrenilmişti.

Giresun’un Dereli ilçesi kırsalında yakalanan PKK’nın Karadeniz yapılanmasına mensup ‘Aram’ kod adlı Mustafa Tolucan’ın sorgusu sürüyor. Trabzon'un Maçka ilçesinde Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olduğu saldırıya katıldığı öğrenilen PKK'lı Tolucan, yayla sakinlerinin ihbarı sonrası yakalanarak gözaltına alınmıştı. Jandarma’da sorgusuna devam edilen Tolucan’ın ifadesinde örgütün Karadeniz bölgesinde iyice sıkıştığı ve harekat edemez duruma geldiği bilgisine ulaşıldı.

HER YER ZIRHLI, HER YER ASKER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en seçkin timleri olan JOAK ve JÖPER’lerin Eylül ayında bölgedeki operasyonlara destek vermesiyle iyice sıkışan PKK'lıların, bölgeden çıkmaya çalıştığı öğrenildi. Giresun’da yakalanan PKK'lı Mustafa Tolucan, ifadesinde “Biz üç aydır bölgede nefes alamıyoruz, baktığımız hareket ettiğimiz her yerde zırhlılar ve asker var. Bölgede sıkışmış durumdayız, yiyecek bulmakta zorlanıyoruz” dediği öğrenildi. Tolucan’ın sorgusu devam ederken güvenlik güçleri ise bölgedeki operasyonlarını genişleterek devam ettiriyor.



#PKK
#Terörist
#Trabzon
#Eren Bülbül
6 yıl önce