|

Silahlar ortaya çıktı PYD tutuştu

Yeni Şafak gazetesinin, ‘Türkiye’ye binlerce silah sokuldu’ başlıklı haberi PYD'yi telaşlandırdı. PYD ve YPG’nin, ABD’den alınan binlerce silah ve mühimmatı Türkiye’de PKK’ya teslim edildiğini tanıklarıyla aktaran haberi çürütmek isteyen Diken internet sitesi PYD'nin telaşlı ifadelerini okurlarına sundu.

Yeni Şafak
11:39 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 12:21 - 19/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Yeni Şafak gazetesi manşetinde PYD ve YPG'nin, ABD'den alınan binlerce silah ve mühimmatı Türkiye'de PKK'ya teslim ettiğini ortaya çıkaran haberi PYD ve Diken internet sitesi gibi tarafları rahatsız etti. Gazetemizin Suriye'deki muhabiri Yılmaz Bilgen'in,PYD'nin saflarında IŞİD'e karşı 11 ay savaşan Halep'in Mumbuç kasabasından Ömer Mamaş ile yaptığı söyleşi PYD'yi telaşlandırdı.



PYD yetkililerin açıklamalarını haberleştiren diken.com.tr sitesi güvenlik güçlerinin operasyonlarda ele geçirdiği mühimmatları görmezden geldi. Diken'in ulaştığı Kobani yönetiminde yetkili Nassan, YPG'nin IŞİD ile mücadele ettiğini ileri sürerek tek bir mermiye dahi ihtiyacı olduğunu ifade etti.



Mamaş'ın PYD militanları tarafından tünel kazılarak Türkiye tarafına silah nakli yapıldığı açıklamasının ise doğru olmadığını iddia eden Nassan, Kandil'e silah sevkiyatının mümkün olmadığını ileri sürdü.



"Diken
ve PYD'nin görmediği silahlar"


Diken internet sitesi ve Nassan'ın gözünden kaçan nokta ise son günlerdeki operasyonlarda ele geçirilen PKK mühimmatlarıydı. Batman, Diyarbakır ve Siirt'e son iki gün içinde yapılan operasyonlarda bulunan silah ve mühimmatların bazıları şunlar: "4 roketatar,89 roketatar mühimmatı, 35 anti tank roket başlığı, 13 anti personel roket başlığı, 5 el bombası, 1 Kanas, 22 Kalaşnikof tüfek, 143 şarjör, 6 bin 868 fişek, 5 el telsizi, bir dual band özellikli telsiz, 36 roketatar sevk motoru, 3 bixi ağır makineli silah, 828 bixi fişeği, 8 bixi zırh delici mermisi, iki M16 uzun namlulu silah, 3 adet M16 silah şarjörü, 302 adet M16 silah fişeği, bir masa telsizi, 48 bomba ateşleme alıcısı, 480 av fişeği, bir tabanca, 29 tabanca fişeği."








#Yeni Şafak
#Yılmaz Bilgen
#PYD
#YPG
#silah
#mühimmat
8 yıl önce