|

Silopi'ye sevkiyat sürüyor

Sınıra sevkiyatı süren askeri konvoyun bir bölümü Gaziantep'ten yola çıktı. Ankara'dan tank ve tank kurtarıcıları, Çankırı'dan ise tekerlekli araç ve iş makinelerinin sevkiyatı önceki gün başlamıştı.

Yeni Şafak
11:04 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:15 - 3/11/2016 Perşembe
AA

Sınır bölgesindeki Şırnak'ın Silopi ilçesine doğru yola çıkan askeri konvoyun bir bölümü Gaziantep'ten hareket etti.



Sınıra zırhlı araç sevkiyatı kapsamında görevlendirilen 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait unsurlar, dün gece Gaziantep'e ulaştı. Konvoydan iş makineleri ve bakım onarım araçlarının bulunduğu bir bölümü, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunu kullanarak sınıra ilerleyişini sürdürdü.



Konvoyun geçişine trafik ekipleri de eşlik etti.



Öte yandan, zırhlı araçların ilerleyen saatlerde yola çıkacağı bildirildi.



Ankara'dan tank ve tank kurtarıcıları, Çankırı'dan ise tekerlekli araç ve iş makinelerinin önceki Silopi'ye karayoluyla sevkiyatı başlamıştı.




  1. Ankara'nın C planı
  2. Türkmen kenti Tel Afer'e yönelik tehdit artınca Ankara düğmeye bastı. 'Soydaşları korumak için doğrudan müdahale' adımını içeren C planı yürürlüğe girdi. Çok sayıda zırhlı araç ve tank, Musul-Tel Afer hattına en yakın konumdaki Silopi'ye taşındı.
  3. Bakan Işık, "Kırmızı çizgiler aşılırsa Türkiye bu noktada yapması gerekeni yapmakta tereddüt etmez. Ama şu anda iyi bir diyalog zemini var. Bu diyalog zemini içerisinde çalışmalar sürdürülüyor" açıklaması yapmıştı.

#Silopi
#Askeri Sevkiyat
7 yıl önce