|

Şimdi de işsizlik faciası vurdu

Soma'da 301 işçinin can verdiği ocakta dehşeti yaşayan 2 bine yakın madenci, dün cep telefonlarına gönderilen mesajla işten kovuldu.

Yeni Şafak
04:00 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:52 - 30/11/2014 Pazar
Diğer
Manisa’nın Soma İlçesi’nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın meydana geldiği Eynez ocağında çalışan işçilerin büyük bölünmü kış ortasında  işten çıkarıldı. Geçen 13 Mayıs’ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez maden ocağında meydana gelen faciada 301 kişi yaşamını yitirmişti. Facianın ardından maden kapatılırken, işçilerin ücretlerinin ödenmesine devam edilmişti. Firmanın, içinde galeri onarım çalışmaları devam eden ocakta, daha uzun bir süre üretim yapılamayacağı gerekçesiyle işçilerin büyük bölmünü işten çıkarma kararı aldığı öğrenildi. Bu kapsamda, yeraltındaki onarım çalışmalarında görevli 300’e yakın işçinin dışında kalan 2 bine yakın işçinin işten çıkartılacağı belirtildi. İşten çıkartılacak işçilerin cep telefonlarına, bu durumun mesajla bildirildiği kaydedildi.

SENDİKA DEVREYE GİRDİ  

 İşten çıkarmaları doğrulayan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır şunları kaydetti:  Tam olarak kaç işçiye mesaj gittiğini tespit etmeye çalışıyoruz.İşçilerin kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı ödenecek şekilde çıkış verilmesini bekliyoruz, ancak her şey yarın (bugün) netleşecek. İşçinin hiç bir alacağı kalmayacak şekilde biz sendika olarak elimizden geleni yapacağız.” 
#Manisa
#Soma
#işsizlik
#madenci
9 yıl önce