|

Şimdi durursak Sevr’e döneriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin asimetrik bir saldırı altında olduğunu, asıl mücadelenin terör örgütlerinin arkasındaki güçler olduğunu söyledi: Dünya ve bölgemiz yeniden yapılandırılmaya çalışılıyor. Durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer, Sevr şartlarıdır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 03:41 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 4 milyar liraya malolan 151 tesisin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bugün asimetrik bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi: "(Fırat Kalkanı Harekatı) Bu mücadelemiz sıradan bir mücadele değil. 16 şehidimiz oldu, 200'e yakın DEAŞ'lı orada öldürüldü. Ülkemizi sürekli tehdit altında tutanlara karşı artık duramazdık ve bunun gereğini yapıyoruz. Bir taraftan diplomasi de yürüyor Rusya'yla, Amerika'yla, öbür tarafta İran'la, Irak'la bütün buralarla, Körfez ülkeleriyle Katar, Suud hepsiyle görüşmelerimizi yapıyoruz ve bütün bunlardan sonra da bu harekat başladı.



ONLAR DUR DEDİKÇE...


Ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılasını 2002'de 236 milyar dolar iken 2013'te 949 milyar dolara kadar çıkardık. Dikkat ederseniz, ne zamanki biz trilyon dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla oranına yaklaştık hemen bazıları tüm düğmelere birden bastı. Kimi, 'ağaç' diyerek, kimi 'yolsuzluk' diyerek, kimi 'öz yönetim' diyerek, kimi 'doğrudan silaha sarılıp darbe yapmaya' kalkarak, kimi 'bölgemizi kana ve ateşe' boğarak bizi kendilerince durdurmak istediler. Onlar 'dur' dedikçe biz daha ileri atıldık. Çünkü tarihimizin ve milletimizin bize verdiği görev budur."



EN BÜYÜK MÜCADELEYİ VERİYORUZ


"Dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı kritik dönemde eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer Sevr şartlarıdır" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halbuki biz hala Lozan'daki kayıplarımızın üzüntüsüyle yaşayan bir milletiz. Açık konuşmak lazım Türkiye, İstiklal Harbi'nden sonraki en büyük mücadelesini veriyor. Bu mücadele; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet mücadelesidir.



ASİMETRİK SALDIRI


Geçmişteki mücadelelerin aksine bugün asimetrik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Terör örgütleri bu kavganın piyonları. Bizim asıl mücadelemiz arkalarındaki güçlerdir. Bu güçler, hassas noktamız olarak neremizi görüyorlarsa oraya yükleniyorlar. Kimi yerde köken, kimi yerde mezhep ve meşrep farklılıkları üzerinden milleti bölmeye çalışıyorlar. Biliyorlar ki eğer Türk milleti bir ve beraber olursa bu çelik yumruk kendi tepelerine inecektir.



DİZ ÇÖKTÜRME OPERASYONU


15 Temmuz darbe girişimi, tıpkı 17-25 Aralık gibi, devletin içerisine sızdırılmış ihanet çetesinin mensupları eliyle Türkiye'ye diz çöktürme operasyonuydu. Milletimiz bu operasyonu da boşa çıkardı. Son dönemde PKK, DEAŞ terör örgütlerinin, Rus Büyükelçisi'ne suikastte olduğu gibi Feto terör örgütünün alçakça, hunharca eylemleri kaçırılan fırsatların telafisi gayretidir" dedi.



Azmimizi daha da biliyor


Erdoğan, “Şehit verdiğimiz askerimizle polisimizle vatandaşımızla canımızı yakmayı hedefliyorlar. Ama bu can acısı bizim gücümüzü tüketmiyor tam tersine mücadele azmimizi daha da biliyor. Çünkü biz, Yunus Emre'nin dediği gibi 'ölürse ten ölür canlar ölesi değil' inancına, imanına, anlayışına sahip bir milletiz. Şehitlerimizin bedenlerini toprağa veriyor olabiliriz ama hatıralarını yaşatmakta, emanetlerine sahip çıkmakta, mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız” dedi.



Yaşanılan hadiseleri değerlendirirken kendi eksiklerini, hatalarını, zaaflarını tamamen bir kenara bırakmadıklarını ifade eden Erdoğan, “Bunların hepsini de biliyoruz. Şartlar uygun olduğunda birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen sorunların çözümü için gereken reformları yaptık, yapıyoruz, yapacağız.” diye konuştu.



Kararlılığımız daha büyük


Başbakan Binali Yıldırım da Fırat Kalkanı Harekatı'nı değerlendirdi. Yıldırım, “Evet acımız büyük ama öfkemiz daha büyük. Kararlılığımız da bir o kadar büyük. Kim, hangi alçak, hangi hesabı yaparsa yapsın, 79 milyonun kardeşliğini, birliğini, beraberliğini bozamayacak, zarar veremeyecek. Terörün arzuladığı şey hayatı yavaşlatmak ve insanların moralini bozmak. Terörden korkmayacağız, terörü korkutacağız” dedi. Yıldırım, “130 yıllık hayal gerçek oluyor. Ilgaz tünelleri hizmete giriyor. İki tane tünel, her birinin boyu 6,5 kilometre. İkisini uç uca koyduğunuz zaman 13 kilometre ediyor. 13 kilometrelik tüneli 2,5 yılda tamamladık. 3 bin metrelik Bolu Dağı Tüneli 17 yılda tamamlandı. 17 yılda 3 bin metre, 2,5 yılda 13 bin metre işte AK Parti farkı bu” diye konuştu.



Farklılıklarımızı kenara bırakalım


Şu anda içinde bulunulan durumun “bambaşka” olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bugün ülke ve millet olarak, bekamızı, geleceğimizi, istiklalimizi güvence altına alma mecburiyetiyle karşı karşıyayız. Onun için 79 milyon diğer tüm farklılıklarımız bir kenara bırakarak geleceğimiz için bir ve beraber hareket etmeliyiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Engelleri de ancak bu şekilde aşarız” dedi.






#Fırat Kalkanı Harekatı
#PKK
#DEAŞ
7 yıl önce