|

"Şimdi görüşmeyeceksek ne zaman görüşeceğiz?"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin görüşme talebini reddetmesiyle ilgili, "Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının olduğu bir dönemde siyasi parti liderleri görüşmeyecekse biz ne zaman görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
07:21 - 13/10/2015 mardi
Güncelleme: 04:25 - 13/10/2015 mardi
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.



Kılıçdaroğlu, "97 vatandaşımızın katledildiği hareket de cumhuriyete karşı yapılmış bir harekettir. Ne oldu? Sadece, taziye mesajları geldi diğer ülkelerden. Bizi şimdi ağır ağır Orta Doğu ülkesi gibi konumlandırıyorlar. Ağırıma giden bu" dedi.



"Bahçeli ile mevcut tabloyu görüşecektik"


Ankara'daki terör saldırısının ardından teklifleri kabul edilseydi MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ne görüşeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Mevcut tabloyu görüşecektik. Kendi düşüncelerini alacaktık" yanıtını verdi.



MHP'yi önemli bir parti olarak gördüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "97 kişinin hayatını kaybettiği cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının olduğu bir dönemde siyasi parti liderleri görüşmeyecekse biz ne zaman görüşeceğiz" diye sordu.



"Şehit sayılmaları için kanun teklifi vereceğiz"


Kılıçdaroğlu, saldırıda hayatını kaybedenler için, "Bugün arkadaşlarıma talimat verdim. Bunların şehit sayılması için bir kanun teklifi vereceğiz. Çünkü terör dolayısıyla hayatını kaybeden insanların bir şekliyle şehit ve gazilere sağlanan ayrıcalıklardan bunların da ailelerin de yararlanmaları gerekiyor" dedi.



"Hep beraber teröre karşı ortak tavır takınmalıyız"


Başbakan Davutoğlu'na gittiğinde teröre karşı iki partinin genel başkanının imzasını açtığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bunu beraber imzalayabiliriz diye. Kendisine şunu söyledim: Biz ikimiz imzalarsak diğer partiler sanki terörü savunuyormuş konumuna düşer. Siz parlamentoda '4 parti imzalasın' dediğinizde biz evet dedik. Burada da 4 parti imzalayacaksa yine evet deriz biz. Çünkü teröre karşı bütün siyasi partilerin açık, net ortak tavır sergilemesi lazım. Bunun aması, lakini, fakatı olmaz. Açık net olacak" şeklinde konuştu.



"Bu işin siyasi sorumlusu kim?"


"Bu işin siyasi sorumlusu kim?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Normalde iki bakanın derhal gidip, istifa dilekçelerini verip, 'Kusura bakmayın bu işte bizim sorumluluğumuz var. Biz bu işin siyasi sorumlusuyuz. Bizi affedin' demeleri lazım. Bunu demedikleri takdirde bu işin sorumlusu onlar, artı Sayın Davutoğlu" ifadelerini kullandı.



Kılıçdaroğlu, "Şimdi sıkıştılar, terör her tarafı sardı, 'Neden onlar seçim hükümetinde yer almıyorlar?' Bu seçim hükümeti terörü mü önleyecek?" dedi.



"Eleştiriye de saygımız var"


Kılıçdaroğlu, "Muhalefet yeterince yapıyor muyuz, yapmıyor muyuz tartışılabilir. Eleştiriye de saygımız var. Fakat bu ülkenin sorunları var ve bu sorunlara biz hangi çözümleri üretiyoruz, benim bunları anlatmam lazım" şeklinde konuştu.



"İstihbarat zafiyeti nasıl olmasın?"


"Ankara'daki terör saldırısına dair, Kılıçdaroğlu, "İstihbarat zafiyeti nasıl olmasın? Bal gibi istihbarat zafiyeti var. İstihbarat konusunda Türkiye sınıfta kalmış durumda. Ankara Emniyet Müdürlüğüne 500 metre mesafede 97 gencimiz, vatandaşımız hayatını kaybediyor, 2 canlı bomba" ifadelerini kullandı.



Başbakan Davutoğlu ile görüşmesi


Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesi ile ilgili olarak da şunları kaydetti:



'Bu konu mahremdir, aramızda kalsın' dediği hiçbir konuyu, ben kendi Merkez Yönetim Kurulumda bile gündeme getirmedim. Benim devlet terbiyem bunu gerektirir ama onun dışındaki olaylarda, 'bu konu gizli kalsın' denmediği için, kendi görüşlerimizi açıkça dile getirdik."



"Umutları beslemenin yolu sandığa gitmektir"


Kılıçdaroğlu, "Umutları beslemenin temel yolu 1 Kasım'da sandığa gitmektir. Bütün geçen seçimlerde sandığa gitmeyen bütün yurttaşlarıma seslenmek istiyorum; Türkiye'nin bu gidişinden memnunsanız, daha karamsar bir tablonun ortaya çıkmasını istiyorsanız, insan kavgası, iç savaş olsun diyorsanız sandığa gitmeyin" şeklinde konuştu.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ankara saldırısı
#Devlet Bahçeli
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
il y a 9 ans