|

Şimdiki barınak Hollanda

Türkiye'de 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sırasında yurtdışında NATO'da görevli bazı Türk askerlerinin 'ülkeye dönün' talimatına uymayarak aileleriyle Hollanda'ya iltica başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:17 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cuntacılara kucak açan devletlerden Yunanistan, 16 Temmuz sabahı helikopterle Dedeağaç'a sığınan FETÖ'cü hainleri Türkiye'ye iade etmemişti.
Cuntacılara kucak açan devletlerden Yunanistan, 16 Temmuz sabahı helikopterle Dedeağaç'a sığınan FETÖ'cü hainleri Türkiye'ye iade etmemişti.

Hollanda'nın NRC gazetesine göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında NATO görevindeki bir grup asker Türkiye'ye dönmeyerek aileleriyle Hollandalı makamlardan iltica talep etti.



DARBECİYE 18 AYLIK OTURUM İZNİ


Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND), iltica başvurusunda 'uzatma prosedürünü' uygulayarak kaçak askerler ve ailelerinin 18 ay boyunca Hollanda'da kalabileceklerini bildirdi. Askerlerin “Türkiye'ye geri dönün” talimatına uymadıkları belirtildi. Hollanda gazetesine konuşan Türk yetkililer Hollanda devletinin, kendilerini yargının üstünde gören kaçak askerler için güvenli bir liman olmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bu aynı Hollandalı bir teröristin Suriye'de suç işleyip Türkiye'ye iltica başvurusu yaptıktan sonra Hollanda'ya iade edilmemesine benzer” dedi. Darbe girişiminden sonra NATO'da görevli bazı Türk subay ve astsubayları Almanya, Belçika ve Yunanistan'a iltica başvurusu yapmıştı.


#Hollanda
#15 Temmuz
#FETÖ
#NATO
7 yıl önce