|

Sınavsız yüksekokul hakkı

Genel liselerden mezun olanların telafi eğitimi görerek meslek yüksekokullarına sınavsız girebileceklerini belirten Bostancıoğlu, "Uygulama önümüzdeki yıl başlayacak"dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 11/09/2001 Salı
Güncelleme: 15:01 - 28/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, genel lise mezunlarının meslek okullarında telafi eğitimi görerek, meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş yapabileceklerini bildirdi. Bostancıoğlu, 2001-2002 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Hatay'da düzenlenen törenlere katıldı. Cemil Şükrü Çolakoğlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılan Bostancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu yılki ÖSS Türkiye birincisinin Hatay'dan çıktığını hatırlattı.



Bostancıoğlu, "Eğitim öğretim yılını Hatay'da başlatmamızın en önemli nedeni budur. Anne babaları ve öğretmenleri kutluyorum" diye konuştu. Öğrenci sayılarında 8 yıllık eğitim dolayısıyla artış olduğuna işaret eden Bostancıoğlu, bu sebeple ortaöğretimde yeniden yapılanmaya gidileceğini dile getirdi. Bostancıoğlu, bu çerçevede meslek lisesi mezunlarının meslek yüksek okullarına sınavsız geçeceğini hatırlattı.



Suya özel tarife teklifi


Bostancıoğlu ayrıca, genel liselerden mezun olan öğrencilerin telafi eğitimi görerek meslek yüksek okullarına sınavsız geçebileceklerini bildirerek, bu uygulamanın 2002-2003 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacağını kaydetti.



Metin Bostancıoğlu konuşmasında, okullarda yaşanan maddi sıkıntıları da dile getirdi. Bostancıoğlu, belediye başkanlarına, "Belediye meclisleri isterlerse, karar alarak okullarda kullanılan su için özel tarifeler düzenleyebilirler" diye seslendi. Bu arada, Antakya Belediye Başkanı İris Şentürk, bir gazetecinin, Bostancıoğlu'nun okullarda kullanılan suya özel tarife uygulanması isteğini hatırlatması üzerine, "Zaten okullara düşük tarife uyguluyoruz. Bize ek ödenek sağlanmalı. Bakan bey bunu iyi niyetle söyledi" dedi.



#Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu
#Yüksekokul
23 yıl önce