|

Sınavsız binbaşı!

FETÖ’nün firari sanığı Levent Dündar’ın, askeri liseye girişte yazılı ve sözlü sınavların yanısıra spor ve sağlık testine girmeden kurmay binbaşılığa kadar yükseltildiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 19/09/2018 Wednesday
Güncelleme: 04:11 - 19/09/2018 Wednesday
Yeni Şafak
​FETÖ’nün firari sanığı Levent Dündar
​FETÖ’nün firari sanığı Levent Dündar

Deniz Lisesi sınavına girdiğine dair kaydı bulunmayan Levent Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın kripto örgüt üyelerini deşifre etmek için geliştirdiği "FETÖ metre" uygulamasına takıldı.

YAZILI VE SÖZLÜ SINAVI YOK!

Bunun üzerine idari tahkikat başlatan yetkililer, Dündar'ın söz konusu sınava girdiğine dair herhangi bir belgeye rastlamadıkları gibi mülakat, ön sağlık ve fiziki yeterlilik testlerine de katılmadığını tespit etti. Dündar'ın kendisine ait olduğunu iddia ettiği ve sınav değerlendirme komisyonunca ıslak imzalı hazırlanan sınav sonuç belgesindeki aday numarasının ise Murat T. isimli adaya ait olduğu öğrenildi.

NEJAT ATİLLA DEMİRHAN ORDUYA ALMIŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan Murat T, boyu kısa olduğu için ilk başvuruda elendiğini, bu nedenle sınavın diğer aşamalarına giremediğini söyledi. Tahkikatı yapan yetkililerin görüştüğü Dündar, yazılı sınava nerede, ne zaman ve nasıl girdiğine dair dönem arkadaşlarının aksine net cevaplar veremedi ve soruları "Hatırlamıyorum." diyerek geçiştirdi. İdari ve adli soruşturma sonucu Dündar'ın başarılı gösterildiği 1993'teki sınavın değerlendirme komisyonunda bilgi işlem personeli olarak görev alan kişinin, darbe girişiminden hemen sonra tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanık eski tuğamiral Nejat Atilla Demirhan olduğu ortaya çıktı

#FETÖ
#Levent Dündar
6 years ago