|

Sınır komutanlarına Ankara'dan çağrı

Suriye sınırında, güvenli bölge tartışmaları gündemdeyken Ankara'da kritik bir askeri zirve yapılacak.

Yeni Şafak
22:11 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:13 - 4/07/2015 Cumartesi
Diğer

Suriye sınırındaki birlik komutanları ve olası bir sınır ötesi operasyonda görev alacak komando tugaylarının komutanları Ankara'ya çağırıldı.



Başkent, kritik bir askeri zirveye hazırlanıyor. DAEŞ ve PYD risklerine karşı güvenlik bölge oluşturulması tartışması devam ederken komutanlar Suriye sınırındaydı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, hafta içinde sınır bölgesindeki birlikleri denetledi. Ardından da hudut hattındaki birliklerin bağlı olduğu zırhlı ve motorlu tugayların komutanlarına Ankara'da önümüzdeki hafta karargahta yapılacak toplantıya katılma emri gönderildi.



Bolu ve Kayseri komanda tugayları komutanları da Ankara'da olacak. Toplantıda, olası bir sınır ötesi harekatına yönelik hazırlıklar, harekatı icra edecek komutanlarca değerlendirilecek. 400'den fazla zırhlı personel taşıyıcının Suriye tarafına geçiş planları da masaya yatırılacak. Bu araçlar DAEŞ'in mayın döşemesi ve el yapımı patlayıcı kullanması ihtimaline karşılık sinyal kesici jammerlerla korunuyor.



Şah operasyonunda görev icra eden Şanlıurfa'da konuşlu özel kuvvetlerin de harekat planında olmaları bekleniyor. Kara birliklerine destek vermek amacıyla hava kuvvetleri unsurlarının hangi boyutta kullanılacağı da harekat planları içinde yer alacak.



Sınır bölgesinde askeri hareketlilik de sürüyor. Bölgeye kaydırılan Tunceli 4. Komando Tugayı'na bağlı bir taburun sınır hattına yerleştirildiği öğrenildi. 457 uzman komandodan oluşan tabur olası bir harekata meskun mahallerde kullanılacak.



#sınır
#komutan
#ankara
9 yıl önce