|

Sınıra büyük sevkiyat

Kilis’in Suriye sınırında Afrın bölgesinin karşısındaki hudut karakollarına fırtına obüs topları ile M 114 kariyer gönderildi. Fırtına obüsleri ile M 114 kariyerler sınır birliklerine konuşlandırıldı.

Yeni Şafak
07:44 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:04 - 26/08/2017 Cumartesi
Suriye sınırına gece yarısı sevkedilen fırtına obüs topları
Suriye sınırına gece yarısı sevkedilen fırtına obüs topları

Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinin karşısında bulunan Kilis’in sınır hattındaki Elbeyli ilçesine fırtına obüs topları ve M 114 kariyer sevk edildi. Tırların üzerine konulan fırtına obüsleri ile M 114 kariyerlerden oluşan 10 araçlık konvoy terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG kontrolündeki bölgelerin Türkiye tarafındaki hudut karakollarına gönderildi.

Fırtına obüsleri ile M 114 kariyerler 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığına bağlı sınır birliklerine konuşlandırıldığı bildirildi.

Fırat Kalkanı harekatı

Türkiye, Cumhuriyet tarihinde çok sayıda
ve kapsamlı harekatlara tanıklık etti. TSK'nın sınırları aşan müdahale gücü, 1950'de TBMM'den ilk tezkerenin Kore için çıkmasıyla etki alanını genişletti. Takip eden yıllar boyunca Afrika'dan Avrupa'ya uzanan geniş coğrafyada askeri faaliyetlerde bulunan Türkiye, Körfez Savaşı'nın ardından Kuzey Irak'ta yuvalanan terör örgütü PKK'ya karşı yoğun bir mücadele verdi. Son olarak Suriye'de Fırat Kalkanı harekatı yapıldı.
TSK ve destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin 24 Ağustos 2016’da başlattığı
harekatında, IŞİD kontrolündeki El Bab’ın alındığı 24 Şubat’tan sonra yeni bir aşamaya geçilmişti.

Türkiye, 7 ay gibi bir sürede büyük bir alanı teröristlerden temizleyerek, bölgede yaşayan halkın tekrar evine güven içinde dönmesini sağladı.




#Fırtına obüsleri
#M 114 kariyerler
#Suriye
#Afrin
#Kilis
7 yıl önce