|

Sınırda 3 dilde konser

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde öğrencilerin kurduğu Medeniyetler Barış Korosu, Türkçe, Arapça ve Kürtçe konser verdi.

Yeni Şafak
02:10 - 16/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 16/05/2016 Pazartesi
AA

Suruç Gençlik Merkezi'nin açılışı dolayısıyla sınıra yaklaşık 500 metre mesafedeki Dikili Mahallesi'nde etkinlik düzenlendi. İlçede orta öğretime devam eden kız ve erkek öğrencilerin öğretmenlerinin desteğiyle kısa süre önce kurduğu Medeniyetler Barış Korosu açılışta Türkçe, Arapça ve Kürtçe şarkılar söyledi.



Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği açılışta, farklı dillerdeki şarkılara aralarında Vali İzzettin Küçük ve Kaymakam Abdullah Çiftçi'nin de bulunduğu çok sayıda kişi eşlik etti.



İlçede eğitim gören aralarında Suriyeliler'in de bulunduğu çocuklar, Türkiye'nin farklı bölgelerine ait yöresel halk oyunları gösterisi sundu.



Maddi durumu iyi olmayan 50 yetim çocuğa bisikletin hediye edildiği etkinlikte, ilçede okullar arasında düzenlenen futbol, basketbol ve voleybol maçlarında dereceye giren öğrencilere de kupa verildi.



Çiğ köfte yarışması

Etkinlik kapsamında 25'i kadın 30 kişinin katılımıyla "altın" ödüllü çiğ köfte yarışması düzenlendi. Müzik eşliğinde özel leğende yoğuran köfteler, juri ve katılımcılara ikram edildi.



Yoğrulan çiğ köftelerin kokusuna, rengine ve tadına bakarak puan veren jüri üyeleri, yedikleri çiğ köftelerin acısından dolayı ter döküp, bol bol su içti.



Köftelerin lezzeti, kıvamı, görünümü, yöreselliği ve sunumu ile değerlendirildiği yarışmada puanlama ve ödül yarın kaymakamlığın internet sitesinden açıklayacak.



#Suriye
#Suruç
8 yıl önce