|

Sınırda ateş açıldı: Bir terörist öldürüldü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde hudut emniyet görevindeki güvenlik güçlerine yönelik, PKK/PYD kontrolündeki Suriye topraklarından ateş açıldı. Misli ile karşılık verilmesi sonucu bir terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
12:27 - 14/02/2017 Tuesday
Güncelleme: 12:37 - 14/02/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Hudut emniyet görevindeki güvenlik güçlerine ateş açıldı.
Hudut emniyet görevindeki güvenlik güçlerine ateş açıldı.

TSK'dan devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı.



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde hudut emniyet görevindeki güvenlik güçlerine yönelik, PKK/PYD kontrolündeki Suriye topraklarından yapılan ateşe, misli ile mukabele kapsamında karşılık verildiği ve bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin etkisiz hale getirdiği bildirildi.



Ayrıca Nusaybin'de devam eden operasyonda, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet G-3 piyade tüfeği, bir adet silah üstü dürbün, bir adet el yapımı patlayıcı, üç adet pil bloğu ve 100 metre kablo ele geçirildi.



Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, üç adet şarjörü ve 87 adet fişeği ele geçirildi ve bölücü terör örgütü iş birlikçisi bir şahıs yakalanarak gözaltına alındı.



Öte yandan Silopi'de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, bir adet roketatar mühimmatı tespit edilerek imha edildi.



Bir terörist teslim oldu


Silopi'de, Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütünün barınma alanlarından kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.


#TSK
#PKK
#Silopi
#Nusaybin
7 years ago