|

Sınırda kırmızı alarm

Suriye’ye tampon bölge kurmayı düşünen Türkiye olası harekat için hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep ve Kilis’te sınıra yakın bölgelere zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı jetler ise hava saldırısı için hazır bekliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 00:55 - 30/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip eden ve bölgede bir 'Kürt koridoru'nun oluşması ile terör örgütü İŞID'in sınıra yaklaşması tehdidini önlemek için harekete geçen TSK, bölgedeki birlikleri alarma geçirdi. TSK, tüm birimlere her şeye hazır olmaları konusunda uyardı. Uyarının ardından bölgeye askeri sevkiyatlar başladı.



BÖLGEYE ASKERİ SEVKİYAT


Gaziantep'in Karkamış ilçesi sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı ekipler, Suriye sınır hattı boyunca devriye görevi yapmaya başladı. Karkamış Sınır Kapısı çevresine ve bazı noktalara ise zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Kilis'te de merkeze bağlı İnanlı ve Seve köyü sınır hattına zırhlı araçlar hazır bekletiliyor. Güvenlik güçleri de Suriye sınırındaki önlemlerini artırdı. Bölgedeki güvenlik güçleri sınır hattı boyunca devriye görevini sürdürüyor.



IŞİD MAYIN DÖŞEDİ


Türkiye askeri hazırlıkları tamamlarken terör örgütü IŞİD de sınıra mayın döşedi. IŞİD militanları mayınları Karkamış ilçesi karşısında Suriye sınır hattına döşedi. Aynı hat üzerinde bazı bölgelere de hendek kazdı. O anlar cep telefonu tarafından görüntülendi. Çekilen görüntülerde, IŞİD üyesi grup bir araçla Türkiye sınırına yakın bir bölgeye geliyor. Sınıra mayın döşeyen terör örgütü IŞİD militanlar daha sonra oradan ayrılıyor.



Teşekkürler Türkiye


Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, IŞİD'ın Kobani'deki saldırılarında yaralanan hemşerilerinin tedavisini üstlenen Türkiye'ye teşekkür etti. Sığınmacılardan Necmettin Ahmet, “Türkiye bize her zaman destek oldu, savaştan önce de sonra da yardımlarını sürdürdü” dedi.



IŞİD'in saldırıları sonrası Kobani'ye 2 bin TIR yardım gönderen Türkiye, gelen yaralıları da en iyi şekilde ağırladı. Türkiye'nin yardımlarıyla acıları bir nebze olsun hafifleyen Suriyeli Kürtler, kendilerine sunulan imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sığınmacılardan Necmettin Ahmet, yaklaşık 7 aydır Suruç'taki kampta kaldıklarını söyledi. Yaklaşık 8 aydır Suruç Konaklama Tesisi'ne kaldıklarını anlatan Ahmet, “Türkiye bize her zaman destek oldu, savaştan önce de sonra da yardımlarını sürdürdü. IŞİD'in yaptıklarının İslam'da yeri yok. Müslüman Müslüman'a bunu yapmaz” diye konuştu.



PERİŞAN OLURDUK




Aziz Berkel de Kobani'deki son saldırılarda onlarca kişinin sahur sofrasında acımasızca öldürüldüğünü vurguladı. Türkiye'nin kendilerini rezil olmaktan kurtardığına dikkati çeken Berkel, şöyle konuştu: “IŞİD bize mübarek ramazan ayında da saldırdı. IŞİD'in bir an önce geldiği yere gitmesini istiyoruz. Bu zorlu süreçte Türkiye bizi korudu eğer yardım etmeseydi çoluk çocuk perişan olacaktık. Çok şükür Türkiye her türlü ihtiyacımızı karşılıyor. Geçen haftaki saldırılarda yaralananların tamamı Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutamayız.”



NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR


Nevide Müslim ise Türkiye'de hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını aksine beklediklerinden fazla ilgi gördüklerini söyledi. Türkiye'nin yaptığı insanlığı asla unutmayacaklarını ifade eden Müslim, “Allah Türk halkından razı olsun. İnşallah bir gün vatanımıza döneceğiz. Gerek Kobani'de gerekse de kamptaki hastalarımız buradaki sağlık kuruluşlarında rahatlıkla tedavi oluyor. Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.





#Kürt koridoru
#kobani
#ışid
9 yıl önce