|

Sınırlar kapanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’nin geçici çıkarları için hem Türkiye hem Irak’a ihanet ettiğini belirterek, “Buyurun; şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak; uçuşlar zaten yasaklandı. Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın?” dedi.

Yeni Şafak ve
04:01 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 05:09 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede haritaların yeniden masaya koyulduğu bir sürecin içinde olduklarını söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede haritaların yeniden masaya koyulduğu bir sürecin içinde olduklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden kanaat önderleriyle buluşmasında, gayrimeşru referandumun Irak’ın toprak bütünlüğüne ve Türkiye’ye ihanet olduğunu söyledi. Barzani’ye ‘El atına binen tez iner’ diye seslenen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İçinde bulunduğumuz kadim coğrafya sancılı çalkantılı bir dönemden geçiyor. Haritaların yeniden masaya koyulduğu bir sürecin içindeyiz. Bu dönemin parolası da böl, parçala, yönet hatta yut. Küresel sömürge odaklarının yıllardır el attıkları her yerde başarıyla uyguladıkları bu taktik bir kez daha bölgemizde tedavüle koyulmuştur. Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör kantonları bu planın parçalarıdır.

TARİH İSTİKBALİN PUSULASIDIR

Tarih bir ibret vesikası olduğu kadar istikbalin de pusulasıdır. Bölgemize yönelik bu kanlı senaryonun önündeki en büyük engel hiç şüphesiz Türkiye’dir. Bu oyunun başarılı olabilmesi ancak Türkiye’nin zayıflamasına, tökezlemesine ve düşmesine bağlıdır.

BU OYUNU DA BOZACAĞIZ

Suriye’de ve Irak’ta oynanan bölme, parçalama, etnik ve mezhebi kışkırtma oyunlarının amacı, Türkiye’yi güneyden kuşatmaktır. Burada ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyundan bahsediyorum. Allah’ın izni, milletimizin dirayetiyle, diğer saldırıları nasıl boşa çıkardıysak bu oyunu da bozacağız. Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye tüm bölgemizin ve ülkemizin güvenliğinin tehlikeye atılmasına biz müsaade edemeyiz.

  • REFERANDUMLA İŞ BİTMEDİ
  • Referandum denilen olay bir sebeptir ama netice değildir. Netice bundan sonrasıdır. Burada iş bitmemiştir, sadece başlamıştır. Bir tarafında İran, kuzeyinde Türkiye, güneyinde Irak yönetimi, batısında Suriye. Ne yapacaksın, nereye gideceksin, nasıl çıkacaksın? Buyurun şimdi bütün hava sahaları da kapatılacak, uçuşlar zaten yasaklandı. Kim gelecek, nasıl gideceksin? Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın?
TÜRKİYE’YE İHANET ETTİ

Bizim tepkimiz, Irak’ın birliğe, beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde hiçbir gereği ve zorunluluğu yokken üstelik de ülkemize danışılmadan böyle bir teşebbüste bulunulmasıdır. Bu, Irak’ın toprak bütünlüğüne ihanettir. Kuzey Irak, geçici çıkarları için Türkiye’ye ihanet etmiştir.

El atına binen tez iner

Erdoğan, “Gösterilerde açılan bayraklar, bazı ülkeler tarafından yapılan açıklamalar bu işin arkasında kimlerin olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Kuzey Irak yönetimi, ellerindeki masumların eksilmeyen kanıyla büyük güçlerin oyununa geliyor. Atalarımız ne demiş; el atına binen tez iner. Bunlar şimdi el atına bindiler. Emin olun Kuzey Irak’ta da yaşanacak budur. Kuzey Irak yönetimi, bu fitne ateşini yakmaya maalesef talip olmuştur. Böyle bir girişimin hedefe ulaşma şansı elbette yoktur. Amaç, sürekli kanatılacak bir yara açmak. Kuzey Irak yönetiminden hatalarından gerekli dersleri çıkarıp, bir an önce geri adım atmalarını bekliyoruz” dedi.


Referanduma karşı ortak bildiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderleri ortak bildiri ile Kuzey Irak’taki korsan referanduma tepki gösterdi. Van Küresünni aşiretinden Mustafa Kaçmaz, Şırnak Tatar aşireti lideri Aslan Tatar, Şırnak Goyan aşireti lideri Hazım Babat ve Mardin Kahramanlar aşireti lideri Hadi Kahraman’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında bildiriyi okuyan Van Ertuşi aşireti lideri İskender Ertuş birlik mesajı verdi. Ertuş şunları kaydetti:

ÜLKEMİZE BAĞLIYIZ

Bölgemizde yaşanan gelişmeler konusunda Cumhurbaşkanımız tarafından ortaya konan duruşu desteklediğimizi, kardeşliğimiz ve ortak geleceğimiz etrafındaki bütünleşme irademizi güçlü şekilde belirttik. Kuzey Irak’ta yaşanan referandumun, kesinlikle bölgedeki kardeşlerimizin hayrına sonuçlar doğurmayacağı, bu girişimin coğrafyamız üzerinde hain emelleri olan kesimlerin oyunu olduğu üzerinde mutabık kaldık. Milletimize, bayrağımıza, vatanımıza ve devletimize bağlılığımızı namusumuz olarak gördüğümüzü, en küçük tehdidi ve saldırıyı kabul etmeyeceğimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ifade ettik.

  • Gökçek’le sürpriz görüşme
  • Beştepe Külliyesi dün akşam hareketli saatlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifası istenen isimler arasında olduğu iddia edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan edilen günlük programında yer almayan sürpriz görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşme sonrası Twitter üzerinden açıklama yapan Gökçek, görüşmenin kendi talebiyle gerçekleştiğini belirtti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Külliye’nin karşına yapılacak müze ile ilgili detayları sunduğunu ifade eden Gökçek, Ankara’da devam eden projelerle ilgili de çeşitli bilgiler verdiğini kaydetti. Öte yandan Erdoğan’ın Gökçek’ten önce de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’la görüştüğü ifade edildi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Türkiye
#Suriye
#TSK
#Barzani
6 yıl önce